Michael försökte rädda Louise: 'Jag önskar att jag kunde ha gjort mer'

Filip Grönroos

401 veckor sedan

|

11/11/2016
112
32-åriga Louise Borglit var höggravid när hon brutalt slogs ihjäl. Nu berättar en man hur han försökte rädda hennes liv efter att hon knivskars.

Michael Hudlenusch och hans fru Gitte Mortensen gick en promenad i Elverparken i danska Herlev förra fredagen klockan 19. Det skriver BT i dagens avis enligt ekstrabladet.dk.

Paret berättar att de såg en ljusglimt från Louise Borglits telefon i gräset och på så sätt hittade henne. En hund sprang fram till dem. Det var Maggie, Louises golden retriver som hon gick en promenad med.

- Hunden är lugn när den kommer till oss. Den sökte upp oss, som om den ville säga något: 'kom och hjälp mig, min matte ligger här borta', säger Michael Hudlebusch till BT.

Därefter går det snart upp för paret att något är fel. De ser Louise Borglit i gräset. Hon ligger i det blöta gräset i den mörka parken och är skadad.

Gitte Mortensen ringer larmcentralen på sin telefon medan hennes man Michael Hudlebusch ger kvinnan första hjälpen.

- Jag gjorde vad jag kunde, men det var inte nog. Jag önskar att jag kunde ha gjort mer, säger han till BT.

Gärningsmannen är fortfarande okönt, men polisen efterlyser nu en brandman som befann sig i parken när mordet ägde rum.

- Vi söker fortfarande vittnen till händelsen. Därför offentliggör vi bilder av Louise Borglits hund som var med henne, säger vice polisinspektör Peter Malmose.

Bilderna på hunden kan ses här:

Louise Borglits søsters hund Maggie, som overværede drabet.

Regntøj magen til det, Louise Borglit havde på fredag i sidste uge, da hun blev slået ihjel.