Pias 14-åriga dotter fick mystiskt meddelande på Facebook: Nu varnar hon andra föräldrar

Johanna Frid

407 veckor sedan

|

20/09/2016
112
Den obehagliga upplevelsen har påverkat mor och dotter djupt, som nu har anmält händelsen till polisen.

I lördags fick danska Pia Kyhl Christensens tonårsdotter en vänansökan från en okänd kvinna på Facebook. Dottern accepterade vänansökningen från kvinnan som hette Alice Ravn, och strax därefter fick hon mystiska meddelanden, skriver danska tidningen BT.

Det första meddelandet från kvinnan löd: 

- Hej gumman. Är du sugen på att tjäna pengar? Kram.

På det svarade Pias dotter:

- Ehh vem är du?

Nästa morgon kom följande svar: 

- Godmorgon. Heter alice och letar efter en snygg tjej modell som du för fotografering. Kram.

Här avslutade Pia Kyhl Christensens dotter samtalet för att fråga sin mamma om hon visste vem Alice Ravn var. Men det gjorde inte mamman. 

Pia Kyhl Christensen blev misstänksam och orolig för att det rörde sig om en vuxen man med smutsiga baktankar som stod bakom profilen. 

Till sin stora skräck upptäckte Pia Kyhl Christensen att samtliga av profilens vänner påmindre oerhört mycket om varandra. 

- De är allihop unga flickor från vårt närområde, så där börjar varningsklockorna verkligen ringa, säger tonårsmamman från Vojens i danska Jylland till BT.

Därför delade den bekymrade mamman en varning på Facebook för att göra andra tonårsflickor och -föräldrar uppmärksamma på den mystiska kvinnan som letar efter unga flickor att ta bilder av.

Min dotter har mottagit en vänansökan och meddelanden från den här profilen. Andra med tonårsdöttrar som varit med om samma sak? Det var den här posten Pia Kyhl Christensen delade på Facebook för att varna andra. Foto: Facebook.

På kort tid fick Pia Kyhl Christensen flera meddelanden från andra mammor som har upplevt samma sak. Men ingen av de unga flickorna har träffat Alice Ravn.

Den obehagliga upplevensen har gett Pia Kyhl Christensen och hennes dotter en funderare som de sent kommer glömma. De har valt att anmäla den falska profilen till Facebook och hela händelsen till polisen.