Polisen varnar för farlig tonårstrend

Skriven av Henrik R

42 veckor sedan

|

30/07/2023
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Polisen varnar för farlig tonårstrend.

Polisen i Söderhamn har nyligen gått ut med en varning på Facebook. De har observerat en farlig trend bland ungdomar som kör mopeder på ett mycket riskfyllt sätt.

Denna trend innebär inte bara fara för ungdomarna själva, utan också för alla andra trafikanter.

Mopeder är populära bland ungdomar, eftersom de ger en känsla av frihet och oberoende. Men med denna frihet kommer också ett ansvar.

Trots att mopeder endast får köra i 30 eller 45 kilometer i timmen, är det inte ovanligt att de trimmas för att kunna köra i mycket högre hastigheter.

Polisen i Söderhamn har noterat att ungdomar med mopeder ofta kör bakom polisbilar, kör mot trafiken och gör farliga omkörningar. Denna typ av beteende är inte bara farligt för mopedisterna själva, utan också för andra trafikanter.

Polisen vädjar nu till föräldrarna att ta ansvar och prata med sina barn om farorna med denna typ av beteende. De hoppas att föräldrarna kan hjälpa till att stoppa detta riskfyllda beteende.

Kommentarer på polisens Facebook-inlägg bekräftar att flera personer har observerat detta beteende. En person skriver: "Har mött flertalet mopedister efter Söderala vägen som kör på bakhjulet helst ända fram tills möte sker". En annan kommenterar: "Prova o åk in i stan på mc.. man får fullt i mopeder runt om sig på bakhjul .. kör om på ut och insidorna o är allmänt röriga o stökiga".

Det är tydligt att detta beteende inte bara är farligt, utan också skadar ryktet för alla andra ungdomar som kör ordentligt. Det är viktigt att vi alla tar ansvar för att säkerställa säkerheten på våra vägar.