Världen i chock: Är det här Madeleine McCann?

Skriven av Johanna Frid

390 veckor sedan

|

22/11/2016
Kan det verkligen vara samma flicka? Foto. Missing People of America.
Kan det verkligen vara samma flicka? Foto. Missing People of America.
En hemlös engelsktalande flicka i Rom väcker just nu stor uppmärksamhet.

Sedan fyraåriga Madeleine McCann försvann spårlöst under en semester 2007 har många undrat över vad som hände med den lilla flickan med de stora ögonen. Blev hon kidnappad och mördad, eller har hon hållits gömd och är fortfarande vid liv?

Teorierna är många.

Men nu har det sorgliga fallet tagit en ny vändning efter att det dykt upp bilder på hemsidan Missing Persons of America.

Bilderna föreställer en flicka som många nu tror är den försvunna Madeleine McCann. Hon är 13 år om hon fortfarande är i livet, skriver det brittiska mediet Metro

Er dette Madeleine McCann? Foto: Missing Persons of America

Flickan på de berömda bilderna är smutsig, har slitna kläder, går runt med plastpåsar och bor uppenbar på gatan. Bilderna är tagna i den italienska huvudstaden Rom.

Polisen i Rom uppger att flickan talar engelska och inte italienska. Hon reagerar på namnet Maria, men hon har uppgett flera namn för polisen, som ännu inte har fastslagit hennes identitet. 

Men det är särskilt en sak som talar emot att den hemlösa flickan är Madeleine. Hon saknar den karaktäristiska fläcken i irisen i höger öga. Man sätter också frågetecken vid om flickan är tillräckligt ung för att vara den försvunna Madeleine. 

Det är amerikanen Lorene Kollobani som efter en semester i Rom delat bilderna av den hemlösa flickan på Missing Persons of America.

Flickan på Roms gator är mycket skygg och vill helst inte ha kontakt med någon. Foto: Missing Persons of America

- Jag har sett henne på gatorna i Rom. Hon sover utomhus och har psykiska problem tror jag. Men det ser inte ut som att hon är van vid livet på gatan, för hon tar inte emot pengar och hon uppför sig väl när hon ska äta,  säger Lorene Kollobani till Metro.

Enligt upplysningarna på Missing Person of America har man tagit kontakt med ambassaden, frivilliga organisationer och polisen i hopp om att få reda på mer om den mystiska flickan som kan vara Madeleine McCann.  

Flera kräver att hennes identitet ska fastslås så snart som möjligt. 

Den brittiska flickan försvann på kvällen  den 3 maj 2007 från ett semesterboende i södra Portugal, medan hennes föräldrar åt middag på en restaurang i närheten. Hon tillsammans med sina syskon och var försvunnen när föräldrarna kom tillbaka till huset.

Sedan dess har både portugisisk och brittiska polis försökt lösa fallet, där bland andra Madeleines egna föräldrar varit misstänkta.

Se fler bilder av den mystiska flickan i Rom i videon nedan.