3 billiga sätt hur du kan öka värdet på ditt hem

KC

329 veckor sedan

|

27/02/2018
Skapa ett nytt skikt av färg.

Tänk på det, en burk färg är ett enkelt och billigt sätt att fräscha upp ditt hem på. Detta är säkert ingen nyhet för dig, men det är viktigt att ägna uppmärksamhet åt detaljer när du målar för att få ut mesta möjliga värde av det. 

Först och främst, försök att välja en neutral färg som gör att ditt hem ser ljust och rent ut. Bra färger inkluderar ljusgrå, beige, och olika nyanser av vitt. Håll dig borta från extrema färger som ljusröd, ljusgul eller mörklila. Om du har råd med en professionell målare, kan de alltid göra ett snyggt jobb och kan hjälpa till med att ta bort tyngre saker från väggarna, liksom att sätta ihop stora hål eller sprickor i väggen. Om du bestämmer dig för att ta itu med jobbet själv, se till att köpa rätt utrustning och få råd av din lokala målarbutik eller färghandel för att se till att du applicerar färgen på rätt sätt och inte skapar några större problem för dig själv.

Piffa upp köket 

En köksrenovering kan vara mycket kostsam, tidskrävande och svår att ta sig igenom. Men om du vill ge ditt kök ett nytt utseende utan att investera alltför mycket tid, ansträngning och pengar, överväg att helt enkelt piffa upp köket. Detta är ett bra alternativ om dina köksskåp är i allmänhet gott skick, men ser gamla ut eller har slitna ytor. Ta snabbt och kolla fönsterna, samt persienner och annat som kan ge en direkt påverkan. 

Det enklaste alternativet är att färga om, eller lägga till färg till skåpet, och ändra bänkskivor, diskbänk och spis om det behövs. Om dina skåpsdörrar är rejält slitna, kan du välja att byta ut alla dörrar helt och hållet. En bra snickare eller köksspecialist kommer att kunna hjälpa dig med detta, och de kan måla eller använda laminat eller fanér för de utsatta delarna av ditt köksskåp för att matcha med de nya dörrarna. En sista sak du kan göra är att dekorera köket med färgade snäppramar, som de från skyltx.se.

Uppdatera ditt golv 

Om ditt golv börjar visa sin riktiga ålder, kan en enkel lackering hjälpa till att återställa golvet till dess forna glans. För trägolv, se till att slipa ner, måla om och försegla. Det är rekommenderat att anlita en professionell person att utgöra detta jobb, i första hand för hälso-och säkerhetsskäl. 

Trädamm är cancerframkallande, och du vill inte andas in det på grund av felaktig utrustning eller dålig slipningsteknik. För det andra så kan slipmaskiner vara svårt att använda om du inte har rätt träning sedan innan. Att trycka för hårt med maskinen kan orsaka att ditt golv blir ojämnt. Dessutom kan trägolv endast slipas ner ett begränsat antal gånger innan det blir för tunt för att ytterligare slipa, så det är inte något som du kan prova, och prova igen om du misslyckas med det första gången. 

Om du har marmor-eller klinkergolv bör du, återigen, konsultera med en professionell hantverkare för att se om du kan få ditt golv polerat. Det kan vara möjligt att slipa ner det översta lagret av golvet för att ta bort fläckar, småflis eller hårfina sprickor.