Att investera i en grön framtid

Skriven av PA

379 veckor sedan

|

16/02/2017
Du som villaägare är säkert intresserad av vad en bra investering för ditt energiförbruk kan vara? Hur du också väljer förnyelsebar energi i form av solens krafter som lagrats i marken? I så fall är en bergvärmepump den perfekta investeringen! Bergvärme går ut på att hämta lagrad solenergi på sjöbotten, djup ner i berget eller bara några meter under backen. Allt detta beror på hur ni bor och hur den naturliga omgivningen är utformad. Här finns givetvis också kunniga experter och specialister att tillgå. Jag har själv en bergvärmepump och har haft den i snart 10 år. Det hela sköter sig själv genom att jag bestämmer vilken temperatur huset skall ha och sedan sköter termostaterna resten. Jag har en kompis som kom på besök för ett tag sedan, då vi diskuterade hur mycket man egentligen sparar med att köpa en bergvärmepump. Det kostar en slant att installera pumpen men en bättre investering än så är det svårt att hitta till huset! Använder du t ex olja idag? Pellets? Kanske ved som du köper? Alla dessa saker kostar i styckpris och framför allt; dessa värmekällor är inte förnybar energi! Som vi alla vet vi detta laget är det en svår nöt att knäcka hur vi skall få bukt med vår Moder Jord. Det diskuteras på många plan och varje enskild individ kanske inte kan ge 100% när stora länder inte är eniga hur det ser ut med jorden. Detta kan man acceptera men om man nu gör flera bra saker i en, skall man då inte göra det? Jag avslutade sedan till kompisen med just det faktum att man investerar i på jorden och sitt eget hus, vad är det att fundera på? En tillverkare som jag fastnade för är NIBE. Dom kan sänka dina värmekostnader med upp till 80% och dom har bedrivit sin verksamhet sedan 30 år tillbaka och dom hjälper både stora företag och privatpersoner. Dessutom har dom en väldigt smidig och enkelt kalkyleringsprogram, på sin hemsida, som gör att det går snabbt och enkelt att jämföra sina utgifter nu och i framtiden för sina energikostnader. 

Du som villaägare är säkert intresserad av vad en bra investering för ditt energiförbruk kan vara?
Hur du också väljer förnyelsebar energi i form av solens krafter som lagrats i marken?

I så fall är en bergvärmepump den perfekta investeringen!

Bergvärme går ut på att hämta lagrad solenergi på sjöbotten, djup ner i berget eller bara några meter under backen. Allt detta beror på hur ni bor och hur den naturliga omgivningen är utformad.
Här finns givetvis också kunniga experter och specialister att tillgå.

Jag har själv en bergvärmepump och har haft den i snart 10 år.
Det hela sköter sig själv genom att jag bestämmer vilken temperatur huset skall ha och sedan sköter termostaterna resten.

Jag har en kompis som kom på besök för ett tag sedan, då vi diskuterade hur mycket man egentligen sparar med att köpa en bergvärmepump. Det kostar en slant att installera pumpen men en bättre investering än så är det svårt att hitta till huset!


Använder du t ex olja idag?

Pellets? Kanske ved som du köper?
Alla dessa saker kostar i styckpris och framför allt; dessa värmekällor är inte förnybar energi!
Som vi alla vet vi detta laget är det en svår nöt att knäcka hur vi skall få bukt med vår Moder Jord. Det diskuteras på många plan och varje enskild individ kanske inte kan ge 100% när stora länder inte är eniga hur det ser ut med jorden.
Detta kan man acceptera men om man nu gör flera bra saker i en, skall man då inte göra det?
Jag avslutade sedan till kompisen med just det faktum att man investerar i på jorden och sitt eget hus, vad är det att fundera på?

En tillverkare som jag fastnade för är NIBE.
Dom kan sänka dina värmekostnader med upp till 80% och dom har bedrivit sin verksamhet sedan 30 år tillbaka och dom hjälper både stora företag och privatpersoner.
Dessutom har dom en väldigt smidig och enkelt kalkyleringsprogram, på sin hemsida, som gör att det går snabbt och enkelt att jämföra sina utgifter nu och i framtiden för sina energikostnader.