Det har gått mode i brevlådor

KC

269 veckor sedan

|

27/05/2019
Har du också lagt märke till hur brevlådor har blivit spännande? Vi menar förstås designmässigt. Brevlådan kan ses som visitkortet till ditt hem.

sponsrat innehåll

 

Har du hemmakontor gäller detta i ännu högre grad. I vissa reklamtexter lovar man att brevlådan blir ett samtalsämne bland dina grannar. Det ger en onekligen något att fundera på, eller hur?

Innan du köper ny låda, kan det vara på sin plats att fundera på vilket intryck du vill skapa. Om brevlådan är ditt visitkort i närområdet, vill du vara säker på att träffa rätt. Tittar du på sociala medier kan du hitta en uppsjö av olika varianter, både klassiska, roliga och annorlunda. Du blir inspirerad.

Håll koll på reglerna

Det är olika regler beroende på om du bor i eller utanför tätort.

Bor du i tätort är det inga problem att sätta upp din brevlåda vid tomten. Självklart ska din brevlåda sitta så brevbäraren kommer åt den, vid tomten i brevbärarens färdriktning. Att den ska vara vänd mot vägen kan kännas självklart, du måste också ha öppningen mellan 90 och 110 cm över marken. Inte för högt och inte för lågt. Lådan kan sitta på en stolpe eller staket, men även på en vägg om huset är så nära vägen.

Själva lådan ska ha rätt mått, helt enkelt för att din brevbärare ska kunna leverera de flesta sorters försändelser i lådan. I princip kan du ha hur stor brevlåda du vill, men minimimåtten är 25 cm bred, 34 cm hög och 13 cm djup. 

En sista detalj är märkningen av lådan. Du ska ha namnskylt brevlåda som är minst 2,5 cm gånger 20 cm. Håller du bara de måtten kan du vara riktigt kreativ med utformningen. Alla i hushållningen ska ha sina namn på lådan och har du enskild firma i hemmet, ska företagsnamnet också framgå på rätt låda.