Diskmaskinen – en viktig vitvara i köket

KC

324 veckor sedan

|

26/04/2018
Att köpa en ny diskmaskin till köket är en större investering som man kanske behöver undersöka lite mer innan man genomför.

Det finns flera faktorer som kan vara bra att tänka på:

  • Vilken typ av diskmaskin behöver ni? Det finns många olika sorters diskmaskiner, både till utseende och finess. Vill ni ha en diskmaskin som är fristående eller integrerad? Vill ni ha en full stor diskmaskin eller räcker det med en bänkdiskmaskin?
  • Storlek - Det finns stora diskmaskiner som rymmer allt från tallrikar, glas och bestick till kastruller och det finns mindre diskmaskiner som till exempel kan stå på diskbänken. Hur många personer ni är i familjen kan avgöra hur stor diskmaskin ni behöver – är ni en familj med barn är nog en fullstor diskmaskin bäst lämpad, medens en ensamstående kanske endast behöver en lite bänkdiskmaskin.
  • Finesser: Vill du ha en digital display? Önskar du några speciella egenskaper? Det finns många olika modeller och finesser att välja på. De flesta kanske har samma bas funktioner men olika utseenden på manövern.
  • Sedan finns det självklart val som färg till exempel. Förr var alla maskiner i stort sett vita, nu kan du hitta bland annat svarta eller grå och silvriga vitvaror. Hur ser resten av ert kök ut? Kanske ni vill ha en speciell stil och därmed vill ha en diskmaskin som passar övriga modeller och färger på vitvaror i ert kök.

Det kan vara bra att besöka några butiker och titta på olika diskmaskiner i verkligheten för att få en känsla för vad ni tycker om och behöver. Det är ibland svårt att läsa sig till allt, och att få känna och se produkten på riktigt kan hjälpa er i valet.

Specifikationer

Att hitta rätt diskmaskin kan vara svårt då utbudet är stort. Men vet ni vad ni vill ha så kan ni lätt jämföra olika modeller och deras specifika egenskaper. Ni kan läsa olika test av diskmaskiner och där se vad de olika diskmaskinerna får för omdömen av kunder, jämföra priset på produkten i olika butiker och se just vad de olika maskinerna har för energiklass, tork effekt, ljudnivå, mått och mycket mera. Du kan se ett test här.