Hitta rätt produkt och lösning som passar ditt problem

KC

317 veckor sedan

|

22/06/2018
Klåda i hårbotten kan vara otroligt frustrerande och besvärande, det finns dock många bra lösningar och produkter på marknaden, som reducerar och minskar besvären. Viktigast är kanske att hitta den produkt och lösning som passar ditt problem.

Orsakerna kan variera brett och några gånger kan det vara svårt att lokalisera grunden, några gånger kanske det är en kombination eller flera samtidigt. Beroende på hur besvärlig klådan är kan det vara smart att uppsöka en läkare och få det utrett. Handlar det om ett litet myggbett kommer det försvinna av sig själv, även om det kan vara nog så frustrerande. Men andra gånger kan det bero på huvudlöss som kräver en komplett behandling. 

Under vintern eller vid för frekvent hårtvättning kan huvudbotten bli torr och på sätt orsaka klåda. Om du börjar klia ohämmat och sår uppstår kan huden lätt inflammeras, får sedan bakterier eller virus fäste kan detta i sin tur ge otrevliga åkommor. Se till att ta reda på just din orsak till klåda, klåda är inte en sjukdom i sig, utan ett symtom på hårbottenbesvär. 

Medicin, vitaminbrist eller stress

Ta tag i problemet med klåda i hårbotten innan det går för långt. Hos produkter från Australian Bodycare kan du behandla din hårbotten på bästa vis. Råkar du få en svampinfektion i hårbotten, mjälleksem eller psoriasis är det viktigt med en omfattande behandling. Ibland kan man behöva komplettera med olika medel. Kanske du behöver ett preparat till behandling av symtomet och ett annat till orsaken bakom symtomet. Det kan vara en välsignelse att få dämpat din klåda om än tillfälligt tills själva åkomman är över. 

Medicin, vitaminbrist, stress, hormonell obalans och dåliga stylingprodukter kan vara andra orsaker. Kanske detta är din kroppssignal för att passa på att göra en grundläggande förändring i dina mat-, tränings- och jobbvanor. När det gäller stress eller hormonella förändringar är det oftast inte en enskild faktor utan en blandning av olika påverkningar. Det är alltid en bra idé och grund att ta tag i din hälsa. Med en grundläggande god hälsa kan du lättare motverka flera sjukdomar och stressymptom. 

Följ din överordnade plan, men tillåt dig använda tillfälliga knep i stundens hetta

När klådan smyger sig fram och du bara inte kan låta bli att klia gäller det att stå på sig. Med till exempel olika hårprodukter från Australian Bodycare kan du mildra symtomen. Eller enklaste knepet, knip dig i armen. 

Det finns många kortsiktiga lösningar för att bli av med klåda, men de långsiktiga är grundläggande för att bli helt symtomfri och att slippa för att klådan återkommer eller blir värre. Låt dig därför bli klokare genom att gå till botten med problemet. Kanske något av ovanstående stämmer in på din bild och du kan läsa eller prata dig fram till hur du blir av med klådan för gott. Gå till din lokala läkare för att få en experthjälp, och under väntan hitta dina bästa knep för att sluta klia i stunden. Klian kan ibland uppstå mentalt, försök och tänk på annat en stund.