Skaffar ny stil i hemmet och förnya dig

KC

293 veckor sedan

|

04/12/2018
Är du less på vita väggar och att ha så många val att du har lyst att banka huvudet i väggen? Gör som experterna och skapa ett eget kollage! Klipp ut idéer och limma upp dem.

Om du t.ex. har köpt vackra kuddar från georgjensen-damask.se och vill matcha dem med något fint kan du ta en bild på kuddarna och klistra upp dem på collaget. Kanske skulle en modern stege från stegfabriken.se bli en snygg kontrast. Ett collage ser till att butiksbesöket blir effektivare och att du kan få mer kvalificerad hjälp med att förverkliga dina drömmar.

Dessutom kan det bli en kreativ, rolig och social aktivitet tillsammans med vänner, partner eller familjen.

Allt är tillåtet
Trendcirkeln är sluten och trendpolisens röst är tystare idag. Nu kan du själv välja vad som funkar bäst för dig! Mantraet är idag att hitta sin egen stil. Men det kan ändå vara lättare sagt än gjort.

Men tänk dig: skulle inte världen vara väldigt tråkig om alla gick omkring i vita och gråa kläder?

Tänk på helheten
Att välja en stil till hemmet kan jämföras med processen man går igenom när man väljer kläder. Skillnaden är att vi går vidare till ett större område, vilket för att skapa en helhet kräver att mer av processen görs i förväg. Folk har olika stilar, blandningar och matchningar. När det gäller kläder har vi länge jobbat efter principen "hitta din stil".

Vit och grått har varit trygga riktlinjer när det gäller inredningen, men i längden är det för färglöst för de flesta. Använd därför din lediga tid på att tänka om!

Känn dig som hemma
Men hur i all världen ska man kunna veta vad som är din stil? Kom ihåg att gå efter det som passar dig. Gör hemmet till en plats där du och din familj kommer trivas. Det handlar helt enkelt om att känna sig hemma. 


Hitta stämningen
Stiluniversumet kan idag betraktas som rena labyrinten som är skapad för att förvirra dem som befinner sig i den.

Men om du fastnar i labyrinten är det en bra idé att kika tillbaka på ditt collage. Klipp ut bilder från tidningar, broschyrer, skriv ut bilder från nätet. Du kan också samla på dig materialprover. Försök sedan att hitta den gemensamma nämnaren. Vad tycker du bäst om? Denna typ av förberedelse gör det också lättare när du ska ut och handla. Ta med dig collaget till butiken!

Sammansatt bild
Trendiga kocept som "nordisk", "ljust" och "shabby chick" har blivit väldigt populära, men få av oss identifierar bara med en stil eller ett litet urval av stilar. Det gör det hela ofta svårare. Verkligheten är den att de flesta av oss inte är vidare medvetna om sin egen stil. Färger, former och material kan därför bli en enda stor röra av frågor när vi ska ska skapa en ny stil i hemmet. Om du inte är säker på vad du gillar för stil kan du kika på 2trendy.se där du kan se ett fantastiskt urval av kläder.