Skapa skyddade lägen i din trädgård med insynsskydd

KC

311 veckor sedan

|

26/06/2018
En trädgård eller uteplats behöver någon form av väggar för att kännas ombonad och trivsam, särskilt om platsen är öppen ut mot gatan eller in till grannarna.

Men det behöver inte vara en hög vägg eller avskärmning för att fungera, även ett lågt staket, spaljé eller plantering är tillräckligt för att skapa en avskild och ombonad plats.

Hindra insyn men inte utsikt med insynsskydd

Det fina med ett bra insynsskydd är att det hindrar insyn utan att det hindrar din utsikt. Med en avskärmning har du alla möjligheter att skapa en skön och ombonad plats i din trädgård, uteplats eller på balkongen. Oavsett om du vill ha ett loungehörna, en skyddad läshörna eller en lugn och stilla plats i solen kan du enkelt skapa en egen oas precis som du vill ha den. Fördelarna är många. Förutom att hindra insyn skyddar det också mot vind.

Till skillnad från ett plank eller en mur är insynsskyddet, eller vindskyddet, nätt och smäckert och dominerar inte uteplatsen. Det tar minimalt med plats, vilket är en extra fördel för dig som har en väldigt liten uteplats eller en balkong. Det är enkelt att montera och kräver inget bygglov eller liknande. Men för grannsämjans skull kan det vara bra att höra vad grannarna tycker, ifall insynsskyddet skymmer utsikten för dem.

Stabila insynsskydd i textil, pvc eller sten

Det finns många möjligheter att sätta din egen prägel på uteplatsen med vindskydd från TecTake. Du kan välja mellan insynsskydd i klassisk markisväv, vindskydd i pvc som flätas in i staketet, markisväv att montera på balkongräcket eller varför inte bygga ett rejält och stadigt vindskydd i form av stenkorgar, så kallade gabioner. Inte heller gabionerna kräver byggnadslov, men hör med din kommun hur reglerna ser ut i just ditt område vad gäller höjd och avstånd till grannarna. Insynsskydden i markisväv finns i en rad olika färgställningar, i klassiskt randigt eller sobert enfärgat.

Välj mellan fasta insynsskydd och flexibla sidorullgardiner, som vid behov snabbt kan dras ut och rullas ihop igen. Det är framför allt användbart när insynsskyddet bara behövs ibland. Komplettera med snedskurna skärmar som ger en fin avslutning eller en mjuk övergång mellan en hög och en låg avskärmning. En snedskuren skärm passar också väldigt bra vid balkongen, där den både bildar vindskydd och hindrar insyn från grannarna. Sa vi att du hittar dem hos TecTake?