Vilken digital kontorspaket ska jag ha?

Skriven av KC

290 veckor sedan

|

19/11/2018
Har du precis fått en ny dator och ska investera i en ny kontorsyta? Vi vet att den digitala världen kan vara som en djungel att navigera.

Men vi kommer att försöka hjälpa dig på vägen att lära sig om kontorssviter. Läs här om du har några frågor om vilket paket du vill välja.

Varför ska jag välja Microsoft Office?

Microsoft Office är förmodligen en av de mest kända kontorsmötena. Det är ett paket som hela världen känner till och som används av både privatpersoner och företag. Microsoft Office är en mycket bra kontorsupport, eftersom tillverkarna bakom har haft gott om möjligheter att vidareutveckla programmen.

Det har med andra ord varit en förbättring sedan den första versionen släpptes. Förutom detta kontorsprogram är idealisk för de flesta människor, så det innehåller också alla nödvändiga program som du behöver för en dag i skolan eller på jobbet. Microsoft Office innehåller program som Word, Excel, PowerPoint, OneNote och Outlook. Tillverkarna bakom kontorspaketet har gjort det lätt för dig att ge den bästa presentationen. Microsoft Office har gjort det roligt att arbeta på datorn. Därför rekommenderas att du köper och laddar ner Microsoft Office. Även om kontorspaketet är ett betalningspaket, kommer du definitivt att få mycket av det. Pengarna kommer snart att serveras i form av större arbetsnöjdhet på datorn. Detta paket är klart för dem som inte vill kompromissa med kvaliteten.

Varför ska jag välja Open Office?

Open Office är fortfarande en relativt utländsk kontorsyta jämfört med Microsoft Office. Fördelen med denna office pack är dock att det är ett freeware. Det innebär att programvarulicensen för Open Office är ledig. Dessutom innehåller det här paketet samma som Microsoft Office. Här hittar du paket som Writer, Calc, Impress, Draw och Base. Alla paket som också är oumbärliga för den digitala kontorsdagen. Det är klart rekommenderat att ladda ner Open Office om du inte vill kompromissa med kvaliteten även om programmet är gratis.

Nu har du en kort introduktion av de två digitala kontorsviterna. Kanske du fortfarande inte riktigt vad paket du behöver, men om ingenting annat, då informeras om skillnaden och kvalitet. Med tanke på att ett paket (Microsoft Office) är en pay-paket och det andra paketet (Openoffice) är ett gratisprogram program som kan användas 100% lagligt utan skatter, vi måste givetvis också förvänta en skillnad på paket . Båda paketen är bra alternativ till varandra, och du kan väl prova Openoffice under en period när programmet är avgiftsfria.