Vilken typ av torktumlare ska du välja?

KC

324 veckor sedan

|

26/04/2018
Att köpa en ny torktumlare är en större investering som man kanske behöver undersöka lite mer innan man genomför.

Det finns flera faktorer som kan vara bra att tänka på:

  • Vilken typ av torktumlare behöver ni? Det finns många olika sorters torktumlare, både till utseende och finess. Vill ni ha en torktumlare som har glaslucka eller heltäckande lucka?
  • Storlek - Det finns stora torktumlare som tar många kilo och det finns mindre torktumlare för en mindre mängd kläder. Hur många personer ni är i familjen kan avgöra hur stor torktumlare ni behöver.
  • Finesser: Vill du ha en torktumlare som är tvättmaskin och torktumlare i ett? Vill du ha en digital display? Det finns många olika modeller och finesser att välja på. De flesta kanske har samma funktioner men olika utseenden på manövern.
  • Sedan finns det självklart val som färg till exempel. Förr var alla maskiner i stort sett vita, nu kan du hitta bland annat svarta vitvaror. Hur ser resten av ert badrum ut? Kanske ni vill ha en speciell stil och därmed vill ha en tvättmaskin och torktumlare i svart?

Det kan vara bra att besöka några butiker och titta på olika torktumlare i verkligheten för att få en känsla för vad ni tycker om och behöver. Det är ibland svårt att läsa sig till allt, och att få känna och se produkten på riktigt kan hjälpa er i valet.

Specifikationer

Att hitta rätt torktumlare kan vara svårt då utbudet är stort. Men vet ni vad ni vill ha så kan ni lätt jämföra olika modeller och deras specifika egenskaper. Ni kan läsa olika test av torktumlare och där se vad de olika tvättmaskinerna får för omdömen av kunder, jämföra priset på produkten i olika butiker och se just vad de olika maskinerna har för energiklass, tork kapacitet, ljudnivå och mycket mera. Du kan läsa mer här.