12-årig flicka har huvudvärk och kramp i två år - när läkarna röntgar henne får de en chock

Skriven av Filip Grönroos

400 veckor sedan

|

15/09/2016
Flickan led av huvudvärk och kramp i över två år och blev sedan lam i högra sidan av kroppen. Hennes pappa tog med henne till en läkare som inte förstod vad som var fel förrän de röntgade hennes huvud.

12-åriga Nita Juggi från centrala Indien har genomgått en otroligt svår period de senaste två åren. Hon blev bara sämre och sämre.

Huvudvärk, trötthet och epilepsi-liknande anfall var några av symtomen, och på senare tid blev hon dessutom lam i högra sidan av kroppen. Detta skriver The Sun

Hon kunde inte äta eller hålla ett glas vatten själv. Hennes bekymrade pappa tog med henne till flera läkare men ingen kunde ställa en diagnos.

Situationen blev värre och värre och familjen var maktlös.

Till sist tog den 45-årige pappan för två månader sedan med sig dottern till Dr. Chirag Solanki som är neurolog.

Läkarna utförde en MRI-scan på flickan. Då upptäckte de den skrämmande sanningen bakom hennes besvär.

Artikeln fortsätter under bilden.

Flickan hade en cysta i hjärnan på 675 gram. Den upptog halva hennes huvud. Läkarna menar att den har vuxit inuti henne de senaste åtta åren.

Artikeln fortsätter under bilden.

Cystan kunde brista när som helst.

- Familjen erkände att de hade bott i en mycket smutsig miljö och att de inte varit hygieniska nog. Detta hade gjort att flickan fått en binnikemask som orsakat hennes besvär, säger Dr. Chirag Solanki.

Artikeln fortsätter under bilden.

Parasiten kan överföras till människor genom mat. I Nita Juggis fall hade den varit i kroppen så länge att den utvecklats till en cysta.

Neurologen opererade flickan tillsammans med ett kirurgteam i två och en halv timme och fick bort cystan utan komplikationer. Två veckor senare skrevs flickan ut från sjukhuset.

Hon är glad över att hon mår bättre nu.