6 synliga saker, som sker med dina bröst när du kastar din bh

Elin Bentzer

376 veckor sedan

|

24/04/2017
Bysthållaren är för många kvinnor ett essentiellt stöd i vardagen. Men att släppa bh'n helt har många fördelar.

Det är en del av den dagliga ritualen för de flesta kvinnor. Först in i duschen och sen på med bh'n, som har kostat en mindre förmögenhet i en underklädesbutik. 

Den sitter helt stramt om överkroppen och banden lämnar ofta röda märken efter en lång dag. Ändå lever många kvinnor med obehagen och tar på den varenda dag. Men det kan faktiskt vara nyttigt att kasta bh'n helt och låta väninnorna hänga fritt. 

Här får du 6 goda skäl till att låta bh’n hänga i garderoben och ge dina bröst en paus från deras inklämda tillvaro.

Vi kan inte lova att förändringen kommer över natten, men den visar sig garanterat bit för bit.

1. Dina bröst blir större 
Dina bröst blir faktiskt trötta av att vara instängda varje dag, och därför kan du med tiden uppleva, att du faktisk får större bröst och kan gå en hel kupa upp i storlek.

Orsaken är, att du tränar dina bröstmuskler till att motstå tyngdkraften, och att du ska använda mer energi på att räta ut ryggen och bröstet, vilket får dina bröst att framstå mer... Framträdande. 

Foto: Shutterstock Bryster

2. Du får rundare bröst
En fransk undersökning visar, att bh’n faktiskt är skit för formen av ditt bröst. Vill du ha ett mer runt bröst och undgå att de hänger, så ska du gå utan bh och låta tiden och musklerna arbeta för dig. 

Det kommer inte på en sommar, men stilla och säkert formar dina bröst sig mer naturligt, istället för att peka nedåt som sker med bröst, som hålls uppe av en bh.

Forskarna fann faktiskt, att bröstvårtorna i genomsnitt satt 7 millimeter högre på bröst hos kvinnor som aldrig har använt bh. Så ska brösten peka mer ut än ned, så ska bh'n ta en tur i soptunnan.   

3. Du kan andas bättre
Då de franska forskarna undersökte kvinnornas bröst, visade det också ett sammanhang mellan en dåligt sittande bh och smärtor - och skrämmande nog också försämrad andning i yttersta konsekvens.

Foto: Shutterstock

Så kasta i alla fall den bh som sitter dåligt, och undgå smärtor. Med en gång kommer du uppleva att du får en bättre andning och cirkulation i din kropp. Och hållning.

4. Du blir mer bekväm
Det är bara skönare att ha brösten hängande mer fritt än att spänna ihop dem tät mot kroppen. Tänk på den sköna känslan det är att slippa bh’n efter en lång arbetsdag - och föreställ dig att ha den känslan hela dagen lång. Det kan du få!

5. Din nattsömn blir bättre 
Under täcket upplever du en stor skillnad. Det borde vara allmän kännedom, men det är långt ifrån alla som tar av sig sin bh innan de hoppar i säng.

Med bara bröst under täcket får du en bättre nattsömn, som du har användning för. 

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

6. Du sparar pengar 
Det säger sig själv, att din budget också kan märka att det inte köps dyra bhar. Även om man kan hitta billiga bhar, så kan man snabbt bli av med mycket pengar om man ska ha mer än ett set underkläder i garderoben. Men så snart du kastar de fashionabla och dyra bharna, så är det plötsligt pengar till helt andra saker.