Fördelar med att köpa medicin online

Skriven av PA

343 veckor sedan

|

25/10/2017
Någon gång råkar vi alla utför en situation där vi behöver receptfria läkemedel. Det kan vara tabletter som Paracetamol och Ibuprofen mot huvudvärk, kylplåster mot värkande muskler, Strepsils mot halsont eller naturläkemedel mot hosta eller snarkningar. Vad det än är, finns det flera fördelar med att kunna sitta hemma i soffan i lugn och ro och beställa medicin och tillbehör online. Tycker du att det är svårt att ta dig i kragen och komma iväg till apoteket? Oavsett om du behöver hjälp med akne, sår, blodtrycket, munsår eller allergi är det kanske enklare att sitta hemma och söka information för att därefter beställa medicinen eller blodtrycksmätare när det passar dig. Det kan också kännas lite pinsamt att stå på ett apotek och prata om diarré, svettningar, skabb, graviditetstester, för tidig utlösning, spermaprover eller glidmedel. Även om allting med kroppen är helt naturligt finns det en del information som vi helst inte delar med andra.   Viktigt att veta vid beställning När du köper produkter på ditt onlineapotek har du 14 dagars returrätt om varan är oanvänd, precis som i alla andra webbutiker. Det finns dock ett viktigt undantag! Du har inte någon returrätt när du köper läkemedel online. Det beror på att apotek inte får vidaresälja receptfria läkemedel som returnerats av en kund eftersom apoteken inte längre kan garantera produktens korrekta hantering och förvaring. Mecindo.se är ett engelskt onlineapotek och därför finns det flera engelska produkter och receptfria läkemedel som du inte kan hitta i ett svenskt apotek. När du handlar hos Mecindo ska du svara på ett antal frågor innan du kan gå vidare till betalningen. Din order utvärderas individuellt av apotekare dels för att du ska kunna vara säker på att du inte beställer fel medicin och dels så att du inte riskerar att blanda läkemedel som inte bör intas samtidigt. Även onlineapotek har plikt att försäkra sig om att de har kännedom till vad kunderna köper och varför. Var uppmärksam på att det finns receptfria läkemedel som har begränsningar i antal och vem som får använda produkten. En del produkter får inte användas till barn!

Någon gång råkar vi alla utför en situation där vi behöver receptfria läkemedel. Det kan vara tabletter som Paracetamol och Ibuprofen mot huvudvärk, kylplåster mot värkande muskler, Strepsils mot halsont eller naturläkemedel mot hosta eller snarkningar. Vad det än är, finns det flera fördelar med att kunna sitta hemma i soffan i lugn och ro och beställa medicin och tillbehör online.

Tycker du att det är svårt att ta dig i kragen och komma iväg till apoteket? Oavsett om du behöver hjälp med akne, sår, blodtrycket, munsår eller allergi är det kanske enklare att sitta hemma och söka information för att därefter beställa medicinen eller blodtrycksmätare när det passar dig. Det kan också kännas lite pinsamt att stå på ett apotek och prata om diarré, svettningar, skabb, graviditetstester, för tidig utlösning, spermaprover eller glidmedel. Även om allting med kroppen är helt naturligt finns det en del information som vi helst inte delar med andra.

 

Viktigt att veta vid beställning

När du köper produkter på ditt onlineapotek har du 14 dagars returrätt om varan är oanvänd, precis som i alla andra webbutiker. Det finns dock ett viktigt undantag! Du har inte någon returrätt när du köper läkemedel online. Det beror på att apotek inte får vidaresälja receptfria läkemedel som returnerats av en kund eftersom apoteken inte längre kan garantera produktens korrekta hantering och förvaring.

Mecindo.se är ett engelskt onlineapotek och därför finns det flera engelska produkter och receptfria läkemedel som du inte kan hitta i ett svenskt apotek. När du handlar hos Mecindo ska du svara på ett antal frågor innan du kan gå vidare till betalningen. Din order utvärderas individuellt av apotekare dels för att du ska kunna vara säker på att du inte beställer fel medicin och dels så att du inte riskerar att blanda läkemedel som inte bör intas samtidigt. Även onlineapotek har plikt att försäkra sig om att de har kännedom till vad kunderna köper och varför.

Var uppmärksam på att det finns receptfria läkemedel som har begränsningar i antal och vem som får använda produkten. En del produkter får inte användas till barn!