Ny oroande studie bekräftar det vi alla fruktade om kaffe

Skriven av Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En ny oroande studie bekräftar det vi alla fruktade om kaffe.

Kaffe är en oumbärlig del av många svenskars vardag. Många kan inte föreställa sig ett liv utan kaffe.

Och faktiskt är många beroende av kaffe, och de flesta tvekar inte att dölja det. Men är det verkligen så? Är folk faktiskt beroende? En nyligen genomförd studie har bekräftat detta påstående.

Ett marknadsundersökningsföretag vid namn OnePoll har undersökt 2 050 kontorsarbetare, och det blev klart att kaffe är bränslet som många av oss vänder oss till både för vårt morgon- och eftermiddagslyft.

Det rapporterar senest.dk.

66% av de tillfrågade sa att varm kaffe är den första drycken varje dag, och 47% sa att de väljer en kall kaffe när de anländer till kontoret. 59% svarade att kaffe är deras första prioritet när de går en promenad, och 55% behöver kaffets sällskap när de kollar mejlen.

24% avslöjade att de behöver kaffe mest på måndagar, vilket inte är helt förvånande. En överväldigande majoritet (77%) sa att de behöver två eller fler koppar kaffe för att känna sig produktiva:

"Över 8 av 10 anställda sa att det att ha gratis drycker som en förmån på deras arbetsplats skulle få dem att känna sig uppskattade, och erbjudandet om gratis drycker var den mest efterfrågade förmånen för att uppmuntra anställda att arbeta på ett kontor", sa Camille Vareille, marknadschef för Lavazza Group, och fortsatte:

"Att investera i ett urval av drycker på plats kan inte bara spara tid och pengar för de anställda, men också hjälpa till att få dem tillbaka till kontoret".

Det råder ingen tvekan om att det är mycket trevligt att ha gratis kaffe och andra drycker på kontoret, eftersom det kan spara tid och pengar för dem som dricker kaffe.

Deltagarna i studien rapporterade att de i genomsnitt spenderar 6,27 dollar (cirka 66 kr) på varje kopp kaffe, vilket ackumulerat nästan når upp till 3 000 dollar (ca 31.500 kr) om året. Den genomsnittliga kaffekonsumtionstiden varar också mellan 16 och 17 minuter, vilket blir till två dagar om året i väntetid hos baristan.