Var så full: Polisen trodde att han var dansk

Skriven av Henrik R

35 veckor sedan

|

23/09/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
När du är så full att andra inte kan förstå vilket språk du pratar då är något fel. Det fick en svensk 29-årig man erkänna när han stoppades av polisen i sin bil i en jättefylla.

När mannen stoppades i sin bil trodde polisen först att han pratade danska. Han var så berusad att han hade svårt att formulera sig. Det skriver Ttela.

Fallet, som ägde rum i januari, minns mannen från Trollhättan, inte själv. Han har sedan dess berättat att han var hemma hos en kompis som bjudit på grogg.

Han säger själv att han var så berusad att han inte kan minnas att han körde bil den natten. Han minns att han gick i snön utanför sin pappas hus, och nästa sak han minns är att han vaknade upp i en cell med polisen.

Polisen har en annan berättelse

Det är en lite annorlunda version av kvällens händelser som polisen kan rapportera om. En patrull lade märke till en bil som såg ut att vara på väg från en olycksplats där någon hade kolliderat med två parkerade bilar.

På vägen bort fastnade bilen i snön och polisen lyckas få tag i bilen. När man öppnade förarsätet stank det alkohol.

Trodde mannen pratade danska

Föraren av bilen, den 29-årige mannen, var så berusad att polisen först inte förstod vad han sa. Poliserna var övertygade om att mannen försökte prata danska med dem. De förstod dock ganska snabbt att det inte var danska. Mannen var däremot mycket berusad.

Förutom att den berusade mannens resa kunde spåras tillbaka till olycksplatsen, så hittades även en kniv på mannen.

Det ledde till att 29-åringen dömdes till en månads fängelse och böter för rattfylleri, flykt från en olycksplats och brott mot knivlagen.