Flera ändringar i "Idol": Ny programledare och ny sändningstid

Skriven av Ida Hansson

Foto: Wiki Commons
Foto: Wiki Commons
Det är mycket nytt som händer.

TV4 genomför omfattande förändringar i det populära programmet ”Idol” som firar jubileum. Bland nyheterna märks en flytt från fredag till lördag för sändningarna samt introduktionen av en ny programledare.

Det skriver TV4 Nyheterna.

I ett nyligen utgivet pressmeddelande framkommer det att ”Idol” inte längre kommer att sändas på sina traditionella fredagar. Istället tar programmet steget över till lördagskvällarna.

”Vi tror att Idol kommer utvecklas ytterligare när programmet nu förnyas och blir höstens stora lördagsunderhållning”, förklarar Fredrik Arefalk, kanal- och innehållsdirektör på TV4, beslutet.

I samband med denna förändring tillkännages även att Pär Lernström, programledaren för ”Idol”, kommer att få sällskap av Mauri Hermundsson.

Dessa förändringar följer efter nyheten om att jurymedlemmarna Kishti Tomita och Alexander Kronlund lämnar ”Idol” och ersätts av Peg Parnevik och Aviciis manager Ash Pournouri, vilket markerar en stor omstrukturering av programmet.

Genom att fortsätta fila på ”Idol”-konceptet, med en ny sändningsdag och tillägg av nya ansikten både i juryn och bland programledarna, siktar TV4 på att ge programmet en fräsch start och ytterligare stärka dess position som en central del av höstens TV-underhållning.