23-årig kvinna köpte halsband för 15 kronor i secondhandbutik: Chockad över dess verkliga värde

Skriven av Henrik R

40 veckor sedan

|

31/08/2023
Nyheter
Foto: Privat
Foto: Privat
Chockad över dess verkliga värde.

En 23-årig kvinna fick en överraskning när hon upptäckte att halsbandet hon hade köpt för 15 kronor faktiskt var mycket mer värt. Enligt New York Post är halsbandet värderat till över 20 600 kronor.

Jess Smith älskar att handla i secondhandbutiker och gör det ofta för att göra bra fynd. Tidigare i sommar besökte hon sin favoritsecondhandbutik och gick direkt till deras urval av halsband.

Medan hon tittade på urvalet, snubblade den unga konstnären över ett "mycket stort och genomskinligt halsband". Hon blev omedelbart förtjust i det och beslutade att köpa det direkt, vilket hon avslöjar i en video på TikTok.

Efter att ha köpt halsbandet tog hon en närmare titt på det och upptäckte en signatur med årtal 1973 i hörnet. Det var dock svårt för henne att se vem som hade graverat sin signatur i halsbandet.

För att ta reda på mer om halsbandet använde hon Google Lens, en tjänst som låter dig använda en bild för att söka på nätet. På detta sätt lyckades hon ta reda på att halsbandet var gjort av konstnären Aaronel deRoy Gruber.

Hon beslutade att kontakta Aaronel deRoy Gruber Foundation, som snabbt svarade henne. I svaret blev hon inbjuden att komma förbi med smycket för en närmare titt. Hon fick också möjlighet att se några av konstnärens andra verk.

När Jess träffade direktören för Aaronel deRoy Gruber Foundation fick hon bekräftat att det var ett äkta smycke. Dessutom fick hon veta att halsbandets värde var cirka 20 600 kroner.

"Jag trodde att det skulle vara intressant att ha det på mig, men nu vet jag att det är ett historiskt konstverk", säger Jess enligt New York Post.

Trots möjligheten att sälja det har hon valt att behålla det. Hon har också lånat ut det till Aaronel deRoy Gruber Foundation så att andra kan ta en närmare titt på det vackra smycket.

"Jag tror inte att jag någonsin kommer att sälja det", berättar Jess.