Amerikanska medier: Barack Obama är bekymrad över Joe Bidens situation

Ida Hansson

1 vecka sedan

|

03/07/2024
Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Även om Barack Obama offentligt uttrycker fullt förtroende för Joe Biden, kan det utspela sig en annan verklighet bakom kulisserna.

Enligt The Washington Post har Barack Obama under lång tid varit oroad över Joe Bidens chanser att vinna den kommande presidentduellen mot Donald Trump.

Det rapporterar B.T.

Joe Bidens senaste tv-framträdande har inte hjälpt situationen. Det blev en debatt där Joe Biden verkade osäker, vilket har fått Barack Obama att bli ännu mer bekymrad.

"Barack Obama har i förtroende berättat för anhängare som har kontaktat honom att president Bidens redan svåra väg mot att bli omvald har blivit ännu mer utmanande efter den osäkra prestationen i debatten," skriver The Washington Post.

Efter debatten ska Barack Obama ha pratat i telefon med Joe Biden, men vad som sades är oklart.

The Washington Post nämner dessutom att Barack Obama vid flera tillfällen har varnat sin tidigare vice president för att Donald Trump har en verklig chans att vinna det kommande presidentvalet.

Barack Obama ska även vid flera tillfällen ha understrukit att Donald Trump är en stark motståndare och uppmanat Joe Biden att stärka sitt kampanjteam.

Enligt The Washington Post ledde detta till förändringar i Joe Bidens stab i januari.

Trots bekymmer har Barack Obama lovat att ge sitt stöd till Joe Biden hela vägen fram till valet, och de två har setts tillsammans vid flera evenemang.

Det är tydligt att Joe Biden behöver all hjälp han kan få. Pressen på honom har bara ökat sedan den omtalade tv-debatten, och kritiken haglar över den sittande presidenten.

På tisdagen meddelade det demokratiska kongressledamoten Lloyd Doggett att Joe Biden borde dra sig tillbaka.

Biden-lägret har dock ett tydligt budskap till The Washington Post och deras påståenden om Barack Obamas oro:

"President Biden är tacksam för Obamas orubbliga stöd sedan kampanjens början som både ett starkt signal till väljarna och som en betrodd rådgivare."