Båt med minst 200 personer ombord inklusive många barn har försvunnit

Skriven av Henrik R

Båt med minst 200 personer ombord inklusive många barn har försvunnit

En båt med minst 200 personer ombord, inklusive många barn, har försvunnit på väg till Kanarieöarna. Båten, som avgick från Senegal den 27 juni, har varit saknad i över en vecka. Dessutom saknas två andra liknande båtar, var och en med cirka 60 personer ombord.

Detta innebär att totalt cirka 300 personer har försvunnit till havs.

Enligt rapporter är det migranter på väg till Europa som var ombord på båtarna. Resan från Västafrika till Kanarieöarna är en av de farligaste vägarna för migranter, eftersom de ofta seglar i enkla fiskebåtar som lätt kan drabbas av kraftiga atlantströmmar.

Spaniens sjöräddningstjänst har anslutit ett flygplan till sökandet efter de försvunna båtarna. Nyheten kommer bara några veckor efter en katastrof på Medelhavet där ett överfullt migrantskepp kapsejsade.

78 personer har bekräftats döda och fler än 500 personer saknas fortfarande.

Förra året dog minst 559 personer till havs när de försökte ta sig till de spanska Kanarieöarna, enligt FN. Det var en lägre dödssiffra än 2021, som låg på 1 126 personer.

Trots en minskning från år till år är antalet resor längs denna farliga rutt sedan 2020 fortfarande höga jämfört med tidigare år, enligt FN:s migrationsorganisation.