Belöningar i Köpenhamn för miljövänliga insatser: Gratis kaffe, lunch och rosé!

Mattias Svensson

6 dagar sedan

|

10/07/2024
Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
I Köpenhamn kan miljömedvetna turister och lokalbor nu få gratis belöningar för sina gröna insatser på 24 olika platser i staden.

Denna sommar belönar 24 attraktioner och matställen i den danska huvudstaden människor för deras miljövänliga handlingar.

Oavsett om du anländer till fots eller med cykel, eller hjälper till att plocka upp skräp, kan du tjäna belöningar som gratis kaffe, ett glas rosé eller till och med en hel lunch.

Så, om du reser till Köpenhamn med en tight budget, kan detta initiativ hjälpa dig att spara pengar, eftersom du bara behöver betala med god karma.

Projektet kallas CopenPay och är ett samarbete med turismorganisationen Wonderful Copenhagen. Det är ett pilotprojekt som pågår från den 15 juli till den 11 augusti.

Rikke Holm Petersen, kommunikations- och marknadsföringschef på Wonderful Copenhagen, hoppas att detta kommer inspirera till positiva förändringar i turisternas beteende.

"Vi kan se från våra analyser att många människor vill ändra sitt beteende, men få gör det faktiskt," berättade Petersen för den danska nyhetskanalen DR.

Projektet involverar 24 platser som erbjuder olika belöningar.

Vissa erbjuder dryck eller kaffe, medan andra erbjuder kompletta måltider. Museer som Nationalmuseet och Statens Museum för Konst erbjuder gratis aktiviteter eller glass i utbyte mot 'hållbart beteende' som att ta med plastavfall eller använda kollektivtrafik.

Specifika erbjudanden och handlingar
  • Folkehuset Absalon: Gratis gemensam frukost för dem som kommer med kollektivtrafik eller till fots.

  • GoBoat: En timmes båttur för dem som anländer hållbart.

  • Skurets Vinsalg: Ett glas rosé och boule utan att behöva plånboken.

Du hittar en karta över alla erbjudanden här.

Håller Köpenhamn rent

På restaurangområdet Banegaarden, en av de deltagande platserna, erbjuds en gratis lunch till de som hjälper till att plocka skräp från måndag till onsdag eftermiddag.

"Vi är omgivna av ett och ett halvt hektar vild natur, och det är sällsynt att hitta en grön oas i staden. Vi vill bevara det," sa Ida Marie Banke André, en partner på Banegaarden.

Trots dagliga städningsinsatser finns det alltid mer skräp att samla in, så projektet uppmuntrar alla att hjälpa till.