Björnattack i Sverige: Flera skadade

Henrik R

43 veckor sedan

|

21/08/2023
Nyheter
Foto: Wikipedia Commons
Foto: Wikipedia Commons
Björnattack i Sverige: Flera skadade

I Ljusdal, beläget i Hälsingland, har en björn attackerat två jägare. Båda personerna har förts till sjukhus, men deras exakta tillstånd är ännu oklart, enligt en rapport från SVT.

Länsstyrelsen Gävleborg bekräftar

Länsstyrelsen Gävleborg har bekräftat händelsen och meddelar att det rör sig om en enskild björn som har attackerat de två personerna.

Sandra Wahlund från länsstyrelsen säger att de har haft en kollega på plats, men de har fortfarande begränsad information om situationen.

Björnen sköts

Efter attacken sköts björnen och dog av sina skador.

Det var en man i 40-årsåldern och hans 15-åriga son som blev attackerade. Fadern blev biten av björnen och har transporterats till sjukhus med en ambulanshelikopter. Hans tillstånd beskrivs som allvarligt.

Licensjakt på björn

På dagen för attacken inleddes årets licensjakt på björn. Jakten varar från den 21 augusti till den 15 oktober, eller tills det fastställda antalet björnar har skjutits.

I vissa delar av Norrbotten kan björnar jagas fram till den 30 september, enligt Naturvårdsverket. Länsstyrelsen beslutar i stort sett all björnjakt, och jakten kan genomföras för att reglera antalet björnar och förhindra skador på tamdjur och renar.

Klicka här för att komma tillbaka