Blocket ber om ursäkt efter stort fel

Skriven av Henrik R

42 veckor sedan

|

18/08/2023
Nyheter
Foto: Blocket
Foto: Blocket
Blocket ber om ursäkt efter stort fel.

Köp- och säljplattformen Blocket har nyligen rapporterat felaktigt om priserna på begagnade bilar. De hävdade tidigare att priserna hade sjunkit mellan 15 och 22 procent under juli. Denna information visade sig dock vara inkorrekt. I verkligheten har priserna i vissa fall till och med ökat.

Blocket har nu bett om ursäkt för misstaget. Ebba Rosenkrantz, pressansvarig på Blocket, meddelade till bilnyhetssajten Carup att de beklagar felet. Det var Carup som först uppmärksammade felet i Blockets statistik.

Efter att först ha hävdat att deras siffror var korrekta, erkände Blocket senare sitt misstag. Rosenkrantz förklarade att det hade varit ett problem med en datakälla, vilket ledde till de felaktiga siffrorna för juli.

Blocket har också publicerat en rättelse i ett pressmeddelande, där de klargör att felet berodde på problem med en datakälla. De arbetar nu för att förhindra liknande misstag i framtiden.

I det nya pressmeddelandet presenterade Blocket de riktiga prisuppgifterna för begagnade bilar i juli. Bland annat visade data att medianpriset för bensinbilar var 194 900 kronor, en ökning med 2,58 procent från juni.

Klicka här för att komma tillbaka till förstasidan