Bruce Springsteen avslöjar sorglig sjukdomsnyhet – drar sig tillbaka: "Är förkrossad"

08/09/2023 08:50

Henrik R

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Bruce Springsteen avslöjar sorglig sjukdomsnyhet

Mest läst idag

Få artister har nått samma ikonstatus som den legendariska Bruce Springsteen (73). Han är inte bara charmig och begåvad, utan har också imponerande nog haft en framgångsrik karriär både som soloartist och med sin grupp "E Street Band".

Den världsberömda artisten gjorde sin debut med folkrockalbumet "Greetings from Asbury Park, N.J." 1973 och har sedan dess släppt flera album, inklusive "The River", "Born to Run" och "Nebraska".

Hans största kommersiella framgång kom med "Born in the U.S.A", som är Springsteens mest sålda album och har sålt ungefär 30 miljoner exemplar.

Bruce Springsteen skjuter upp konserter

På torsdagen kom en sorglig nyhet till alla Springsteen-fans.

Bruce Springsteen (73) och hans band "E Street Band" har skjutit upp alla planerade konserter i september på grund av sjukdom, enligt NTB.

Det är Bruce Springsteens läkare som har fattat beslutet.

Springsteen behöver behandling för magsår och skjuter därför upp alla framtida konserter.

– Vi är förkrossade över att behöva skjuta upp dessa konserter. Vi ber om ursäkt till våra fantastiska fans i Philly som vi missade för några veckor sedan. Vi kommer tillbaka för att göra dessa konserter, och ännu fler, säger Springsteen i ett uttalande och fortsätter:

– Tack för er förståelse och ert stöd. Vi har haft fantastiska konserter i USA, och vi ser fram emot fler underbara stunder. Vi kommer tillbaka snart, säger Springsteen i ett uttalande.

Sammanlagt har rocklegenden sålt mer än 65 miljoner album i USA och 200 miljoner globalt. Han har vunnit flera priser, inklusive tjugo Grammypriser, två Golden Globes och en Oscar.