Chock: Charlène har lämnat Monaco

Skriven av Henrik R

39 veckor sedan

|

24/08/2023
Charlène har lämnat Monaco

Charlène av Monaco, 45, har lämnat furstendömet och slagit sig ner i Schweiz. Äktenskapet med furst Albert, 65, är intakt, men betraktas nu mest som en formalitet. Det rapporterar franska Voici.

Enligt tyska och franska medier har Charlène av Monaco lämnat Monaco för att bosätta sig i Schweiz. Äktenskapet med furst Albert är kvar, men det verkar mest vara ett spel för galleriet. Trots detta förväntas furstinnan fortsätta utföra kungliga uppgifter och träffa furst Albert vid ceremoniella tillfällen.

Paret uppges vara på god fot med varandra, och det råder ingen fiendskap mellan dem. Charlène har lovat att hon kommer att vara tillgänglig för ceremoniella plikter när maken finner det nödvändigt. "Albert och Charlène är goda kamrater och turas om att ta hand om barnen," säger en källa till den tyska tidningen Bild.

Äktenskapet har varit utsatt för spekulationer sedan starten. Charlène såg olycklig ut vid bröllopet 2011, och sedan dess har det bara blivit värre. Kungahuset i Monaco har inte bekräftat flytten, men samstämmiga medieuppgifter indikerar att det verkligen förhåller sig så.

Charlène har tidigare varit ifrån sin make under en längre period på grund av en svårartad öronsjukdom som krävde operation i Sydafrika. Efter att hon återvände till Monaco visade det sig att hon inte alls mådde bra. Hennes mående är en huvudanledning till att hon nu flyttat till Schweiz.

Furst Albert har medgett att Charlène var överväldigad och inte kunde utföra sina officiella uppgifter eller ens familjelivet.

Han säger:

"Hon visste redan att det bästa hon kunde göra var att vila och få ordentlig medicinsk hjälp. Och inte i Monaco. För privatlivets skull skulle det vara någonstans utanför Monaco."