Chockerar Danmark: Svenska tonåringar i centrum för brutalt danskt gängkrig

Mattias Svensson

1 vecka sedan

|

05/07/2024
Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Konflikterna ser ut att öka.

En ny rapport från Acta Publica visar att konflikterna mellan mc-gäng och andra kriminella nätverk intensifieras.

Enligt information från SVT Nyheter kan tre våldsincidenter som inträffade i Köpenhamn förra veckan vara relaterade till en konflikt mellan en dansk mc-klubb och ett kriminellt nätverk med anknytning till den svenska gängledaren Ismail Abdo.

Reaktionerna bland de danska gängkriminella har varit starka angående gärningspersonernas unga ålder.

Camilla Marie Nielsen, journalist på danska Ekstra Bladet, har talat med flera källor inom den danska gängmiljön och berättar att många är förvånade över de häktade svenskarnas låga ålder.

Det rapporterar SVT Nyheter.

Efter ett attentat mot en ledare i ett danskt mc-gäng har nu svenska tonåringar häktats i Danmark. Uppgifter till SVT pekar på en oro inom dansk polis att det extrema våldet från Sverige ska drabba Danmark.

Dansk polis uppger att de inte fruktar en etablering av svenska kriminella i Danmark. Istället rör det sig om ett samarbete mellan de danska och svenska gängen.

Enligt rapporten från Acta Publica ökar mc-klubben Comanches sitt inflytande i Danmark, där de enligt bedömningar har omkring 170 medlemmar.

I Sverige uppskattas de ha mellan 15 och 20 medlemmar. Många av dessa medlemmar har tidigare varit involverade i gängverksamhet, enligt dansk polis.