Detta smarta kylskåpstrick kan spara dig pengar

Skriven av Henrik R

41 veckor sedan

|

25/08/2023
Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Detta smarta kylskåpstrick kan spara dig pengar.

I dessa tider måste man spara pengar där man kan. Med detta kylskåpstrick kan du hjälpa dig själv en bit på vägen.

De flesta är nuförtiden på jakt efter sätt att spara pengar hemma, och det finns faktiskt flera sätt att göra det på. De senaste prisökningarna på livsmedel har gjort att många familjer drabbats hårt. Det betyder att det har blivit ännu dyrare att handla i mataffären.

Lyckligtvis finns det vissa saker man själv kan göra för att få matvarorna att hålla längre, så att man får ut så mycket som möjligt av det som förvaras i kylskåpet.

Scott Evans, som äger företaget Pink Storage, har avslöjat några av sina bästa tips och tricks för att hålla din mat fräsch längre, vilket i slutändan kommer att spara dig pengar, enligt Daily Record.

Kylskåpsdörren

Kylskåpsdörren är den varmaste platsen i ditt kylskåp. Många väljer att förvara färsk juice och mjölk här, men det är faktiskt inte en bra idé. Istället rekommenderas att du använder kylskåpsdörren för att förvara vatten, ketchup, majonnäs och läsk, eftersom dessa saker kan tåla den skiftande temperaturen.

Övre Hyllorna

De övre hyllorna ska användas för att förvara livsmedel som blir dåliga när de kommer i kontakt med fukt. Bär är ett bra exempel på detta. Om du förvarar dem i de nedre lådorna i kylskåpet, där det är kyligare, kan de utveckla fukt och ruttna.

Nedre Hyllorna

Livsmedel som är dyrast och blir snabbt förstörda bör förvaras på de nedre hyllorna, inklusive mjölk, ägg, smör, ost och kött. Den kallaste delen av ett kylskåp är längst bak på den nedre hyllan. Därför är det en idealisk plats att förvara mjölk.

Frysaren

Frysare är praktiska om du behöver förvara mat som du inte äter direkt. När du fryser ner det håller det mycket längre tid än i ditt kylskåp. Frysaren kan också användas om du köper mat i stora mängder, eftersom du då kan använda den lite i taget.