Donald Trump: "Jag får göra vad jag vill"

Henrik R

44 veckor sedan

|

08/09/2023
Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
"Jag får göra vad jag vill".

Donald Trump har uttalat sig om att han "absolut" planerar att vittna i den federala regeringens rättsfall mot honom angående klassificerade dokument han tog med sig från Vita huset.

I en nylig intervju med den konservativa podcastvärden Hugh Hewitt, hävdade Trump, "Jag får göra vad jag vill ... Jag får göra allt jag gjorde," med hänvisning till sina handlingar enligt Presidential Records Act enligt Yahoo News.

Trump har länge missförstått omfattningen av Presidential Records Act. Lagen stipulerar att när en presidents mandatperiod är över, tar USA:s arkivarie ansvar för vård och bevarande av presidentens register.

Även om det finns en möjlighet för presidenter att behålla register av en "strikt privat eller icke-offentlig karaktär," kom många av de dokument som Trump hade från statliga myndigheter som CIA och Försvarsdepartementet.

Kommer Trump faktiskt att vittna?

När han blev tillfrågad om han skulle vittna i sitt eget försvar svarade Trump, "Det skulle jag göra. Det ser jag fram emot."

Det återstår dock att se om Trump faktiskt kommer att ta ställning, eftersom rättegången om de klassificerade dokumenten är planerad att börja i maj 2024.