Drottning Camilla i stor sorg

Skriven av Henrik R

Foto: Wikipedia Commons
Foto: Wikipedia Commons
Drottning Camilla i stor sorg.

Drottning Camilla, 76, sörjer bortgången av sin första kärlek, Kevin Burke, som avled tidigare i augusti vid 77 års ålder. De två hade en kortvarig romans under mitten av 60-talet.

Camilla träffade Kevin Burke 1965 i Knightsbridge i London, och de inledde en romans. Trots att relationen var kortlivad, har Kevin Burke ofta talat väl om sin tidigare partner. Han beskrev Camilla som "den bästa och roligaste partnern man kunde önska sig" och "omåttligt populär, attraktiv och sexig."

Kevin Burke avled i augusti, men dödsorsaken är okänd. Hans familj har uppmanat till donationer till brittiska hjärtfonden. Camilla, som blev drottning vid kröningen av kung Charles III den 6 maj, har inte kommenterat Burkes bortgång offentligt.

Camillas Kärleksliv

Fem år efter romansen med Burke, 1971, träffade Camilla Parker Bowles kung Charles för första gången. De inledde ett förhållande som varade några år och höll kontakten med varandra, trots prinsens giftermål med prinsessan Diana. I mitten av 90-talet pekades Camilla ut som skurken i triangeldramat med kung Charles och Diana.

Kevin Burkes bortgång påminner om en tid i Camillas liv innan hon blev en del av den brittiska kungafamiljen. Hans varma ord om deras tid tillsammans ger en inblick i en mer privat sida av drottningen.