En 10-årig pojke skadades allvarligt i en karusellolycka

Henrik R

51 veckor sedan

|

18/07/2023
En 10-årig pojke skadades allvarligt i en karusellolycka.

En skrämmande incident inträffade på nöjesfältet Taste of Summer Carnival i Illinois, USA, där en 10-årig pojke föll ur en karusell och skadades allvarligt. Olyckan inträffade på söndagen, när säkerhetsbygeln på åkattraktionen "Moby Dick Carnival Ride" lossnade.

Pojken föll ur karusellen och ådrog sig allvarliga skador, inklusive ansikts- och käkskador samt en omfattande skada på skelettet i ett ben. Han transporterades med helikopter till två olika sjukhus på grund av skadornas omfattning.

Enligt ett pressmeddelande från den lokala polisen är pojkens skador allvarliga men inte livshotande. "Barnet, en 10-årig pojke, ådrog sig flera ansikts- och käkskador och en omfattande skada på skelettet i ett ben. Utifrån vad polisen har fått veta, så ska pojken inte ha drabbats av livshotande skador", skrev de.

Denna incident är den senaste i en rad olyckor på nöjesfält runt om i världen. Tidigare i juni inträffade en dödlig olycka på Gröna Lund i Stockholm, där en person avled och nio skadades efter att en av vagnarna i berg- och dalbanan Jetline delvis spårade ur.

I USA har det också rapporterats om flera incidenter och olyckor på nöjesfält den senaste tiden.