Explosion vid villa i Södertälje – Barn fanns i huset

Skriven av Henrik R

39 veckor sedan

|

25/08/2023
Foto: :Shutterstock.com
Foto: :Shutterstock.com
Explosion vid villa i Södertälje.

En bomb exploderade i en villa i Glasberga i Södertälje natten mot fredag. I huset fanns flera personer, både vuxna och barn, men lyckligtvis resulterade explosionen endast i materiella skador.

Strax efter midnatt nåddes polisen av larmet om en kraftig explosion vid en villa. Larmet kom både från de boende i huset och personer i närheten av platsen.

"Det fanns fyra eller fem personer inne i huset, både barn och vuxna. De är oskadda, och vi har bara materiella skador vid entrén till bostaden", säger Daniel Wikdahl, presstalesperson hos polisen enligt Expressen.

Rutor krossades i bostaden, men det är i övrigt oklart hur pass omfattande skadorna är. Det är också oklart exakt vad som detonerade.

"Ett stort område är avspärrat. Nationella bombskyddet är skickat, och platsen kommer att undersökas av tekniker", säger Daniel Wikdahl.

Polisen har rubricerat händelsen som allmänfarlig ödeläggelse, men ytterligare brottsrubriceringar kan tillkomma. Under natten har polisen bland annat knackat dörr, hållit förhör och inventerat kameror i jakten på en eller flera gärningspersoner.

"Vi sätter inte den här händelsen i samband med någon annan händelse i nuläget, men det är förstås något vi tittar på", säger Daniel Wikdahl.

Ingen person är frihetsberövad i samband med händelsen.