Flera skjutna i Köpenhamn

Skriven av Henrik R

38 veckor sedan

|

26/08/2023
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Flera skjutna i Köpenhamn

Ett massivt polisingripande har ägt rum i Christiania, Köpenhamn, efter rapporter om skottlossning. Köpenhamnspolisen bekräftar att flera individer har skadats av skott.

Två maskerade individer avlossade skott med handeldvapen, enligt källor till B.T. Fyra personer skadades, inklusive en medlem av Hells Angels, som tros ha varit det primära målet.

Strax efter kl. 20 meddelade Köpenhamnspolisen att de är "omfattande närvarande" i Christiania. "Vi har en större polisinsats pågående för att få en överblick över exakt vad som har inträffat," säger Martin Kajberg, vakthavande befäl vid Köpenhamnspolisen.

Skottlossningen ägde rum nära en byggnad kallad Stjerneskibet, belägen på huvudgatan Pusher Street, känd för sin öppna narkotikahandel. Polisen har spärrat av ett större område runt brottsplatsen.

Flera vittnen har rapporterat att de sett två gärningsmän. En av de skadade är en kvinna. Ytterligare tre personer skadades: en kvinna i armen, en man i benet och en tredje person i halsen.

Christiania är ett tidigare militärområde i stadsdelen Christianshavn och har sedan 1970-talet fungerat som en alternativ samhällsstruktur. På senare tid har kriminella nätverk blivit allt mer utmanande i området.