Från bärldens starkaste man till dinosauriejägare: Magnus Samuelssons oväntade karriärsväng

Henrik R

47 veckor sedan

|

25/07/2023
Nyheter
Foto: TV4
Foto: TV4
Magnus Samuelssons oväntade karriärsväng.

Magnus Samuelsson, tidigare titelhållare som Världens Starkaste Man 1998, har tagit en oväntad vändning i sin karriär. Från att ha varit en av de mest framstående idrottarna inom strongman-sporten, har Samuelsson nu vänt sig mot filmindustrin.

Samuelsson, som är välkänd för de flesta svenskar, tävlade om titeln Världens Starkaste Man mellan åren 1995 och 2008. Hans framgångar gjorde honom mycket älskad i Sverige. Men som alla idrottskarriärer kom även Samuelssons till ett slut. Han har tidigare berättat för Corren om sitt beslut att lägga karriären som Strongman på hyllan.

Efter att ha lagt idrottskarriären bakom sig har Samuelsson nu riktat sitt fokus mot tv-rutan. Han har synts i allt från tv-serier som Hem till Midgård och Arne Dahl-deckare till tävlingsprogram som Fångarna på fortet. Han vann även Let's Dance 2009, tillsammans med Annika Sjöö.

Nu har Samuelsson slagit sig ihop med filmskaparen och regissören Titus Paar för att göra en dinosauriefilm. Filmen, som ska heta "We Hunt Giants", kommer att ha Samuelsson i huvudrollen. Paar berättade i en intervju med Jenny Strömstedt i Nyhetsmorgon att han sålde sitt hus för att finansiera filmen.

På frågan om den oväntade vändningen i livet svarade Samuelsson: "Livet är ju egentligen bara en lång rad av spinn-offer. Man måste rida vågen medan man har den." Det verkar som att Samuelsson är redo att rida på denna nya våg i sin karriär.