Har du tappat bort din telefon och den är på ljudlös? Här är knepet för att enkelt och snabbt hitta den

09/02/2024 16:14

Ida Hansson

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Har du tappat bort din telefon och kämpar för att hitta den, men den är på ljudlös? Upptäck det ultimata knepet för att lokalisera den enkelt och snabbt.

Mest läst idag

Vi har alla varit där, letat efter vår telefon i huset, bilen eller på kontoret, och den är bara borta.

Ännu värre, den är på ljudlös. Nedan följer det ultimata knepet för att enkelt och snabbt hitta din telefon, oavsett vilken enhet du har.

Att leta efter din telefon medan den är ljudlös är utan tvekan en av de mest frustrerande upplevelserna. Men det händer.

Det finns tillfällen då du kanske inte ens vet om du har lämnat den någonstans i huset eller till och med i bilen. Men det finns ett sätt att hitta den ganska enkelt. Oavsett vilken enhet du har.

Mobiltelefon: Vad du ska göra om du har Android eller iOS

Först och främst, om du har en Android-enhet, kan du använda Google Device Manager.

Vad behöver du göra?

Tillgå denna applikation från en annan enhet. Till exempel kan du använda en stationär dator, din laptop eller din surfplatta. Genom att skicka en specifik signal till telefonen, genom en process, kringgår den ljudlöst läge, och telefonen börjar ringa normalt.

Mer specifikt loggar du in på ditt Gmail-konto från android.com/devicemanager och väljer den önskade åtgärden (Ring). Du kan till och med ställa in den så att den ringer på högsta volym för att säkerställa att du hör ljudet.

Lösningen för iOS-enheter fungerar på ett liknande sätt. Du får åtkomst till iCloud från en annan iOS-enhet och väljer funktionen "Hitta min iPhone", och ställer in det ljud din telefon kommer att spela för att hitta den. Den ringer så högt att det är omöjligt att inte lokalisera den.