Ica-handlare går ut med varning: "Släpp inte in dessa i era butiker "

07/02/2024 10:08

Ida Hansson

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ica-handlaren har fått nog.

Mest läst idag

Snatteriproblemen i Ica Nära Dackehallen i Vislanda har eskalerat till den grad att butikspersonalen känner sig otrygg, rapporterar P4 Kronoberg.

För att hantera situationen har butiksägarna, Christoffer Dahlman och Hanna Olofsson, tagit ett ovanligt steg genom att använda sociala medier för att uppmärksamma problemet.

Efter att ha observerat flera incidenter där tjuvar fyllt barnvagnar med varor och lämnat butiken utan att betala, beslutade de att publicera bilder på de misstänkta tjuvarna på Facebook med en varning till andra handlare.

Det var särskilt en händelse, där två kvinnor fylldel en barnvagn full av chokladkakor, som fick Dahlman och Olofsson att agera.

Paret lade en varning ut på Ica-butikens Facebooksida med texten: "VARNING. SLÄPP INTE I DESSA I ERA BUTIKER!!!"

Trots att de anmäler till polisen så ofta de kan, känner Dahlman och Olofsson att deras ansträngningar sällan leder till konkreta resultat då anmälningarna i stort sett alltid läggs ner.

Därför valde de att ta saken i egna händer genom sociala medier.

Att publicera övervakningsbilder på sociala medier kan dock medföra rättsliga risker. Ola Severin från Växjöpolisen varnar för att sådana åtgärder kan betraktas som förtal.

"Det är inte tillåtet att sprida bilder från övervakningskameror på detta sätt," meddelade han till P4 Kronoberg, vilket belyser de juridiska komplikationerna som kan uppstå från denna typ av självhjälpsåtgärder.