Icas nya produkt väcker starka reaktioner hos kunderna: "Galenskap"

Skriven av Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kunderna är inte nöjda med Icas nya produkt.

I takt med att den vegetariska trenden visar tecken på att avta, har Ica lanserat en ny produkt som kombinerar nötfärs med ärtfärs.

Denna satsning kommer i en tid då sociala medier fylls av inlägg från användare som delar med sig av sina erfarenheter av att må bättre av att återinföra kött i sin diet. Det skriver Nyheter24.

Och nu har Ica Maxi Torslanda gjort det lättare för folk att göra köttet till en del av vardagen på. Dock är kunderna långt ifrån nöjda.

På sin Facebook-sida skriver Ica Maxi Torslanda att de nu tagit fram en hushållsfärs bestående av 70 procent nötfärs och 30 procent gråärta.

Med budskapet om att hoppas på kundernas stöd för en bättre morgondag, uppmanades följarna att prova produkten i exempelvis sin köttfärssås för att möjliggöra dess fortsatta närvaro i sortimentet.

Och även om det kanske låter som en konstig idé att blanda kött med grönsaker på det sättet, så finns det faktiskt redan en sådan kombo i kyldisken hos flera andra kedjor.

Förra året lanserades nämligen färsen Nöt & Grönt. En blandfärs bestående av hälften svensk nötfärs och hälften grönsaker i form av lika del svenska morötter och fransk/belgisk blomkål.

Denna produkt går att hitta i butiker som Willys, Hemköp, City Gross med flera.

Men som sagt: i Torslanda är kunderna inte helt nöjda med detta nya initiativ att blanda kött med grönsaker.

I kommentarerna skriver folk bland annat: "Nej tack! Galenskap", "Tack men nej tack!", "Låter inte roligt. Antingen äter man köttfärs eller helt vegetariskt."

Vad tycker du?