Ikea introducerar prisvärd stickpropp för hemmet: Kostar endast 99 kronor

Skriven av Ida Hansson

11 veckor sedan

|

07/03/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ikea, känd för sina innovativa lösningar för det smarta hemmet, har nyligen lanserat en ny produkt - stickproppen Tretakt.

Detta nya tillägg till Ikeas sortiment möjliggör fjärrstyrning av hemelektronik som tv-apparater och lampor, vilket ytterligare underlättar vardagslivet för konsumenterna.

Med Tretakt kan användarna enkelt styra sina enheter genom en fjärrkontroll, en rörelsesensor eller den smarta huben Dirigera, samt via Ikea Home Smart appen.

Tretakt stöder Zigbee 3.0, ett populärt smarta hemmet-protokoll, och erbjuds till ett förmånligt pris på endast 99 kronor.

Denna prissättning gör Tretakt till ett mer ekonomiskt alternativ jämfört med liknande produkter på marknaden, som Philips Hue Smart-kontakt som kostar cirka 300 kronor. Det skriver sweclockers.se

Produkten, som har dimensionerna nio centimeter i längd, sju centimeter i bredd och sex centimeter i höjd, är designad för att vara mindre än sin föregångare.

Trots dess kompakta storlek kan det dock fortfarande vara en utmaning att ansluta flera sladdar i eluttag som ligger nära varandra.

För närvarande är Tretakt tillgänglig för köp online och i Ikeas varuhus i Västerås. Det är ännu inte officiellt meddelat när produkten kommer att bli tillgänglig i andra varuhus.

Ikeas lansering av Tretakt är en del av företagets fortsatta satsning på produkter för det smarta hemmet, och erbjuder konsumenterna en möjlighet att lämna sitt hem med sinnesro, vetandes att apparater som kaffebryggare och lampor kan styras och avstängas på distans

Ikea fortsätter därmed att leverera nya och prisvärda lösningar som förenklar och förbättrar vardagen för sina kunder.

Foto: Ikea.se