Jättebesked från Ullared

Skriven av Henrik R

39 veckor sedan

|

18/08/2023
Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia
Jättebesked från Ullared.

Gekås Ullared, det populära varuhuset i Halland, har trots utmaningar med elkrisen under hösten, lyckats slå försäljningsrekord.

Med en bruttoförsäljning på 5,8 miljarder kronor för 2022, har företaget överträffat det tidigare försäljningsrekordet från 2019 med cirka 200 miljoner kronor.

Elkrisen påverkade många svenska hushåll och företag, inklusive Gekås, som förbrukar cirka 1,7 miljoner kilowattimmar varje månad.

Trots att elkostnaderna steg från 40 öre till 3,50 kronor, har företaget lyckats hålla sig lönsamt och växa i omsättning.

Företagets VD, Patrik Levin, uttryckte sin tillfredsställelse över företagets prestationer och framhävde att det visar att de gör rätt saker och att de är ett stabilt företag för både sina anställda och besökare.

Han betonade också företagets planer på att fortsätta investera i destinationen, bygga nya boendeformer och skapa nya upplevelser.

Gekås erbjuder en mängd olika boendealternativ i anslutning till Ullared, inklusive stugor, hotell och camping. Många besökare väljer att tillbringa tid vid Ullared stugby före eller efter shoppingen.