Jättebesked från Willys

Skriven av Ida Hansson

29 veckor sedan

|

20/11/2023
Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu kommer Willys med en riktigt glädjebesked.

Willys, en av Sveriges ledande matbutikskedjor, rapporterar en fortsatt framgång i att locka och behålla nya kunder, trots de pågående utmaningarna med höga matpriser.

Enligt en undersökning utförd av Demoskop och rapporterad av Dagens Industri, ser Willys ut att behålla sina nya kunder även om matpriserna skulle sänkas.

Thomas Evertsson, vd för Willys, uttrycker sin tillfredsställelse med kedjans prestation och bekräftar deras ambition att fortsätta rekrytera nya kunder.

Enligt den senaste mätningen har Willys ökat sin kundbas från 12 procent till 18 procent under det senaste året, medan Ica, en annan stor aktör, har sett en minskning från 53 till 44 procent.

Intressant är att 81 procent av de kunder som bytt till Willys rapporterar att de är nöjda med sitt val, och 70 procent uppger att de skulle fortsätta handla hos Willys även om matpriserna sänks.

Willys framgångar sträcker sig även till e-handeln, där de nyligen har utsetts till årets e-handlare på Dagligvarugalan.

Shabnam Heidaripour, e-handelschef på Willys, betonar att deras e-handel är en långsiktig satsning och att deras arbete uppskattas av kunderna, vilket återspeglas i försäljningssiffrorna.

Dessutom framhåller Axfoods delårsrapport Willys exceptionella tillväxt, med en ökning på hela 16 procent under det aktuella kvartalet.

Rapporten understryker även att både nya och befintliga kunder blir alltmer lojala och handlar mer hos kedjan, vilket indikerar en stark position för Willys på marknaden.