Jan Olov Ullén har lämnat oss

Skriven av Henrik R

44 veckor sedan

|

17/07/2023
Jan Olov Ullén har lämnat oss.

Det är med stor sorg vi mottar nyheten om Jan Olov Ulléns bortgång. Denna framstående radioproducent, kritiker och författare har gjort ett outplånligt avtryck i Sveriges kulturella landskap. Nyheten om hans död har bekräftats av hans närmaste anhöriga till Kulturnytt i Sveriges Radio.

En hyllning till Jan Olov Ullén

Jan Olov Ullén var mer än bara en radioproducent, kritiker och författare. Han var en folkbildare, en person som brann för att sprida kunskap och förståelse för kultur och litteratur till allmänheten. Hans arbete har berört otaliga människor och hans bidrag till den svenska kulturscenen kommer att vara bestående.

Ett liv i kulturens tjänst

Ullén ägnade sitt liv åt att utforska och förstå kulturens olika aspekter. Han var känd för sin skarpa kritik och sin förmåga att skapa engagerande och tankeväckande radioprogram. Hans arbete som författare visade hans djupa förståelse för litteraturens kraft och betydelse.

Ett arv som lever vidare

Även om Jan Olov Ullén nu har gått bort, lever hans arv vidare. Hans arbete kommer att fortsätta att inspirera och utbilda kommande generationer. Vi kommer att minnas honom för hans passion, hans engagemang och hans outtröttliga strävan att sprida kunskap och förståelse.

Ett sista farväl

Vi sänder våra djupaste kondoleanser till Jan Olov Ulléns familj och vänner. Hans bortgång är en stor förlust för den svenska kulturscenen, men hans minne och hans arbete kommer att leva vidare. Tack, Jan Olov Ullén, för allt du har gett oss.