Inom en vecka efter incidenten på Tchin Tchin insjuknade 16 andra personer.
Just nu läser andra
I Bordeaux, Frankrike, har en tragisk händelse inträffat på vinbaren Tchin Tchin, där en 32-årig grekisk kvinna avled och minst 16 andra personer blev sjuka efter att ha ätit sardiner.
Händelsen, som ägde rum i september, har lett till att kocken på restaurangen nu åtalas och riskerar upp till fem års fängelse, enligt nyhetsbyrån AFP.
Kvinnan dog av botulism, en sällsynt men allvarlig förgiftning orsakad av ett bakteriegift.
Enligt Folkhälsomyndigheten är botulinumtoxin, det gift som orsakar botulism, extremt potent.
Läs också
De förklarar att en mycket liten mängd av detta toxin, motsvarande ett snapsglas, skulle kunna döda hela Sveriges befolkning.
Toxinet blockerar nervimpulser till muskulaturen och kan leda till förlamningar, inklusive i andningsmuskulaturen.
Inom en vecka efter incidenten på Tchin Tchin insjuknade 16 andra personer. Kocken greps i tisdags och åtalades dagen efter för vållande till annans död och försäljning av förgiftad mat.
Franska myndigheter har genom sin utredning fastställt att cirka 25 personer exponerades för de förgiftade sardinerna.
Folkhälsomyndigheten beskriver att klassisk botulism oftast uppstår genom konsumtion av felaktigt tillredda livsmedel som inte kokats före konsumtion, exempelvis hemkonserv, fiskinläggning, vakuumförpackad fisk eller korv.
Denna händelse har lett till en omfattande utredning och väckt stor uppmärksamhet kring matförgiftning och matlagningssäkerhet.