Kungens bästa vän Aje Philipson mår bättre efter svår sjukdom

Skriven av Henrik R

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Kungens bästa vän Aje Philipson mår bättre efter svår sjukdom

Aje Philipson, en nära vän till kung Carl Gustaf, har haft en svår start på året. Han drabbades av flera allvarliga sjukdomar, inklusive lunginflammation, ryggskott och en allvarlig skelettsjukdom. Men nu kommer det glädjande nyheter: Aje mår mycket bättre.

Aje Philipson är en del av den berömda "Gubbtolvan", en grupp av mäktiga och rika män som utgör kungens närmaste manliga vänner. Gruppen inkluderar H&M:s huvudägare Stefan Persson, advokaten Fredrik Ramberg och krögaren Erik Lallerstedt. De brukar träffas för lunch på olika ställen varje vecka, en tradition som Aje har missat på grund av sin sjukdom.

Aje, som tidigare var gift med tv-kända Bathina Philipson, har haft en mycket god vänskap med kung Carl Gustaf under hela sitt liv. Kungens oro för sin väns hälsa var naturligtvis stor när Aje blev sjuk. Men nu, fyra månader efter sjukdomsbeskedet, kommer affärsmannen med ett glädjande besked.

"Jag mår jättebra. Allt är under kontroll," säger han till Expressen. "Det har gått över till största delen. Men när jag träffar mina jämnåriga 80-åringar så säger ju alla att de har ont i ryggen så det är väl inte så speciellt," tillägger Aje med ett skratt.

Detta positiva besked kommer säkert att glädja kungen och Ajes andra vänner. Det är en lättnad att se att Aje är på väg till återhämtning efter en så svår tid.