Kvinna från Gävle fick en överraskning

Skriven av Henrik R

40 veckor sedan

|

21/08/2023
Foto: Svenska Spel
Foto: Svenska Spel
Kvinna från Gävle fick en överraskning.

En kvinna från Gävle fick en överraskning av den större sorten under lördagskvällen. Hon hade prickat in sju rätt på Lotto 1, vilket resulterade i en vinst på hela 2,6 miljoner kronor. Men vinsten skulle inte bara tillfalla henne.

Gävlebon och hennes väninna, som hon spelat tillsammans med i nästan fem år, hade kommit överens om att dela på eventuella vinster.

Vinstmeddelandet kom som en chock

När Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör tog kontakt för att gratulera den 70-åriga vinnaren, avslöjade hon att hon delade spelet med sin väninna. "Jag skickade ett sms till henne och berättade att hon nu var miljonär.

Hennes svar var 'skojar du med mig'", berättar den glada vinnaren. Efter vinstbeskedet blev natten sömnlös för henne.

Planer för vinsten

Den nyblivna miljonären har redan planer för sin del av vinsten. Hon vill renovera sitt sommarhus, bland annat genom att fälla några träd och borra efter vatten. Dessutom vill hon dela med sig av vinsten till sin familj.

Grattis från Svenska Spel

Daniel Arnkvist, vinnarkommunikatör på Svenska Spel, uttryckte sin glädje över att få gratulera Gävlebon. "Det finns ingen större glädje än att dela en så stor vinst med en nära vän. De två vännerna blev årets första miljonvinnare på Lotto från Gävle. Stort grattis!", säger han.

Vinnaren hade spelat sina rader på Jema Livs i Gävle.

Klicka här för att komma tillbaka