Lasse Berghagen i kritiskt tillstånd efter hjärtoperation

Henrik R

44 veckor sedan

|

09/09/2023
Nyheter
Foto: Wikipedia Commons
Foto: Wikipedia Commons
Lasse Berghagen i kritiskt tillstånd efter hjärtoperation

Lasse Berghagen, 78, har varit på sjukhus i över tre veckor och genomgick nyligen en omfattande hjärtoperation. Tyvärr uppstod komplikationer, och den populära artisten har varit nedsövd i en vecka, enligt hans dotter Malin Berghagen och Aftonbladet.

Malin Berghagen berättar att veckan har varit mycket instabil och svår för hela familjen. På grund av komplikationerna har Lasse Berghagen varit nedsövd sedan förra lördagen för att låta kroppen och organen vila

"Klaffen är utbytt och han fick även en ny klaff. De fick också bort alla bakterier, vilket känns jätteskönt," säger Malin.

Detta är inte första gången Lasse Berghagen har haft hjärtproblem. För sju år sedan fick han en ny hjärtklaff, och under våren har hans hälsa varit instabil.

Han har besökt sjukhuset flera gånger, och läkarna hade övervägt att byta ut klaffen igen.

Tillståndet beskrivs som kritiskt men stabilt.

"Herr Berghagen tickar på åt rätt håll, men vi har ingen aning om hur det går när han väl väcks. Det är en kritisk situation för pappa. Vad som helst kan hända," säger Malin Berghagen.

Lasse Berghagen har nyligen ställt in flera framträdanden, inklusive ett på Visfestivalen i Västervik och en på Cornelisstipendiet. Han var optimistisk i början av september och sa att han hade en bakterieinfektion som skulle behandlas med penicillin.

Familjen och fansen väntar nu spänt på att se hur Lasse Berghagen återhämtar sig efter denna svåra tid.