Lilla Sora blev adopterad efter 90 dagar på djurhem- men då hände det otänkbara

Skriven av Ida Hansson

Foto: TikTok
Foto: TikTok
Sora, en energifull hund med en kärlek till promenader och lek, hade tillbringat över två och ett halvt år på Valley Animal Center i Fresno, Kalifornien.

Detta djurhem, känt som det största i Central Valley som inte praktiserar avlivning, blev Soras hem efter att ha överlämnats av sin tidigare ägare.

Trots att en studie från 2014, publicerad i Applied Animal Behaviour Science, belyser de utmaningar djur på hemmet står inför – med genomsnittliga besök som varar i endast åtta minuter och interagerar med bara en hund – så behöll personalen hoppet. Det rapporterar Newsweek.

De visste att Sora hade vad som krävs för att bli ett fantastiskt husdjur, utmärkt på promenader och vandringar, samt att hon var kärleksfull mot människor.

När en potentiell adoptör äntligen uppmärksammade Sora verkade det som om hennes långa väntan på ett kärleksfullt hem äntligen skulle ta slut. Adoptionen genomfördes, och för ett kort ögonblick såg Soras framtid ljus ut.

Men lyckan var kortvarig. Inom bara 24 timmar kontaktade den nya ägaren djurhemmet för att meddela att de skulle återlämna Sora. Återkomsten till djurhemmet blev en hjärtskärande upplevelse för Sora, vilket fångades i en video som delades på TikTok, där hon såg extremt ledsen ut över att återigen vara i de bekanta omgivningarna.

Sim Kaur från Valley Animal Center uttryckte frustration över situationen och påpekade att Sora inte fick tillräckligt med tid att anpassa sig till sitt nya hem och att hon introducerades för nya familjemedlemmar för snabbt. Denna erfarenhet belyser de utmaningar som många djur på djurhem möter, där anpassningstiden ofta underskattas.

Trots detta bakslag har Kaur inte gett upp hoppet om att hitta det perfekta hemmet för Sora. Hon betonar att Sora, som klarar sig väl med andra hundar men är selektiv, skulle passa bäst i ett hem där hon är det enda husdjuret. Den framtida familjen behöver engagera sig i dedikerad träning och aktiviteter som matchar Soras höga energinivåer.

Soras berättelse är en påminnelse om betydelsen av tålamod och förståelse när man adopterar ett djur från ett djurhem. Det understryker också vikten av att ge dessa djur tid att anpassa sig till nya miljöer och familjer, i hopp om att de en dag verkligen hittar sitt för-alltid-hem.