Man somnade på sin badring - drev ut på öppet hav i 19 timmar

Mattias Svensson

6 dagar sedan

|

10/07/2024
Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En 58-årig man räddades efter att ha drivit runt på en uppblåsbar badring på öppet hav i 19 timmar.

Vad som skulle ha varit en avkopplande dag på stranden förvandlades snabbt till en stressig situation när Hong Nan fann sig strandsatt till havs, efter att ha somnat i sin badring.

Med inget land i sikte och utan möjlighet för någon att höra hans rop på hjälp, var Hong Nans enda alternativ att klamra sig fast vid sin badring och hoppas på att någon förbipasserande båt skulle upptäcka honom.

Efter 19 timmar på öppet havet upptäcktes han av en förbipasserande fiskebåt, Wanli Princess 168, några mil från Taiwans kust den 7 juli.

Räddningen

En fiskebåt var på väg mot hamnen i New Taipei när besättningen upptäckte något ovanligt i vattnet. Vid närmare titt visade det sig vara en man i en färgglad badring och utan tröja. Besättningen kastade genast en livboj till mannen och hjälpte honom ombord, varefter de förde honom tillbaka till hamnen och tillkallade räddningstjänsten.

Trots att mannen var svag och uttorkad efter att ha drivit i havet i 19 timmar, rapporterades han vara i förvånansvärt bra skick, enligt Taiwan EBC News.

Hur gick det till?

Hong Nan berättade för reportrar att han hade hoppat i vattnet med en badring i New Taipei för att svalka sig efter en lång och varm dag på jobbet. Han hade också druckit några drinkar, vilket tillsammans med havets gungande vågor fick honom att djupt somna.

Han kom ihåg att han gick ner i vattnet vid 18- eller 19-tiden den 6 juli, och vaknade flera timmar senare, drivandes ensam långt från land.

Strandad till havs

Hong Nan försökte ropa på hjälp, men han var för långt ut för att någon skulle höra honom. Han drev genom natten och in på nästa dag, tills han slutligen upptäcktes av Wanli Princess 168 strax efter kl 13:30 på eftermiddagen.

Han fördes till ett sjukhus i Taipei där läkare snabbt undersökte honom och konstaterade att han var i okej skick. Xu Minglong från New Taipei brandkår berättade för Taiwan EBC News att mannen "inte hade några uppenbara skador och hans vitala tecken var stabila". Efter att ha fått vätskeersättning och genomgått nödvändiga kontroller, tilläts Hong Nan att lämna akutrummet på egen hand.