Meta planerar förändringar: Möjliggör användaravgifter för Facebook och Instagram

02/09/2023 10:00

Henrik R

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Meta planerar förändringar.

Mest läst idag

Det har varit kostnadsfritt att använda Facebook och Instagram i nästan två decennier. Men i framtiden kan du behöva ta fram ditt betalkort om du vill fortsätta använda dessa plattformar. Detta gäller dock endast om du önskar en helt reklamfri upplevelse.

Meta, företaget bakom de två populära sociala medierna, funderar på att lansera reklamfria versioner i EU-länderna.

Detta kommer som en reaktion på EU:s riktlinjer och domstolsbeslut som begränsar Metas möjligheter att samla in data, enligt New York Times.

Även om Meta ännu inte har bekräftat dessa planer, har tre anonyma källor med insyn i processen uttalat sig till New York Times. Det är fortfarande oklart hur mycket användarna kommer att behöva betala för denna tjänst.

Företagets eventuella införande av en betalningsmodell är en del av Metas anpassning till EU:s strängare dataskyddsregler. Det verkar som att företaget söker alternativa sätt att generera intäkter som är i linje med EU:s regler.

Det är ännu oklart hur mycket Meta planerar att ta betalt för tillgång till de reklamfria versionerna av Facebook och Instagram, och det är också okänt om Meta planerar att genomföra denna förändring utanför EU.