Mitt i spänningar under presidentkampanjen: Trump delar kontroversiell Biden-video

Skriven av Ida Hansson

7 veckor sedan

|

01/04/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En provocerande video delad av Donald Trump, där president Biden visas fastbunden, har väckt en kraftig motreaktion och kastar ljus över den eskalerande retoriken inför valet 2024.

Donald Trump, den presumtiva republikanska presidentkandidaten, publicerade en video på sociala medier som inkluderade en bild av president Joe Biden, avbildad som bunden, på bakluckan på en lastbil.

Videon, som snabbt drog till sig kritik från olika håll, understryker den intensiva politiska klyftan när landet närmar sig presidentvalet 2024.

Biden-kampanjen slösade ingen tid på att fördöma videon och lyfte fram de farliga konsekvenserna av att föreslå fysisk skada mot den sittande presidenten.

Michael Tyler, kommunikationschef för Biden-kampanjen, pekade på Trumps historia av galen retorik.

"Trump uppviglar regelbundet till politiskt våld och det är dags att folk tar honom på allvar – fråga bara kapitolpoliserna som attackerades när de skyddade vår demokrati den 6 januari," kommenterade Tyler enligt Politico, med hänvisning till de våldsamma händelserna som utspelade sig vid USA:s kapitolium.

Trump-kampanjen försvarar, hänvisar till tidigare våldsrop

Som svar försvarade Steven Cheung, en talesperson för Trump-kampanjen, publiceringen av videon och tillskrev den kontroversiella bilden till ett passerande fordon och anklagade demokrater för liknande skadlig retorik och handlingar mot Trump.

"Demokrater och galningar har inte bara uppmanat till avskyvärt våld mot president Trump och hans familj, de använder faktiskt rättssystemet som ett vapen mot honom," uttalade Cheung på fredagskvällen, vilket tillfogade en ytterligare kontrovers gällande ansvar och implikationer av sådana politiska meddelanden.

Secret Service håller tyst

Mitt i uppståndelsen har den amerikanska Secret Service hållit tyst, i linje med sin policy att inte kommentera frågor som rör skyddsunderrättelser.

Denna tystnad lägger till en allvarlig ton till situationen, vilket reflekterar det seriösa i varje bild eller retorik som antyder skada mot en president eller presidentkandidat.

Den kontroversiella videon delades av Trump på Truth Social och sades vara tagen på Long Island, New York.

Detta skedde under Trumps närvaro vid en begravning för en New York-polis, vilket ytterligare sammanflätade personliga hyllningar och politisk kontrovers.

När presidentvalet 2024 intensifieras, belyser denna senaste incident den laddade atmosfären kring kampanjerna för båda stora politiska figurerna.

Vad är din syn på förekomsten av smutskastning i politiken? Medan det är en sak att inte hålla med om politik, är det verkligen nödvändigt för båda sidor att bli personliga?